Procureo Nejmarov ugovor: Od ovih brojki zavrteće vam se u glavi!

Samo na osnovu petogodišnjeg ugovora sa Kataloncima Brazilac ima sigurnih 5 miliona evra po sezoni, ali to je samo deo onoga što mu sleduje

  • 8

Sajt "Football Leaks" došao je u posed ugovora zvezde Barselone Nejmara, koji je 2013. godine potpisao petogodišnji sporazum sa Kataloncima na osnovu kojeg će zaraditi čitavo bogatstvo.

U to možemo sada i mi da se uverimo uvidom u sve bonuse koji mu sleduju, pored one osnovne plate. Cifre zaista deluju impresivno za "obične smrtnike".

Naime, Nejmar će za svaku sezonu inkasirati "čistih" pet miliona evra, dakle to je ona suma koju će dobiti kada se od ukupne koja mu sleduje po ugovoru, odbije porez. Dakle, 25 miliona evra za pet godina.

To, naravno, nije sve. To je samo "vrh ledenog brega" u ovom slučaju vrh gomile novca koje će Nejmar zaraditi tokom boravka na "Nou Kampu".

Van pomenutog iznosa, Nejmaru sleduje i sledeće: po 100.000 evra sa početkom svake sezone, bez obzira na to da li igra ili ne igra, zatim 1,1 milion evra ako odigra preko 60 posto utakmica u sezoni, pa onda 637.500 evra za direktan plasman u Ligu šampiona, a to je u slučaju Barse nešto što se podrazumeva.

Takođe, sleduju mu i 425.000 evra za plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja i ista suma ako bude proglašen za najboljeg igrača sveta!

Pod uslovom da odigra 60 posto mečeva za ekipu, biće kandidat za još unosnih nagrada: 850.000 evra dobiće za osvajanje Primere i još jednog trofeja, Lige šampiona ili Kupa Kralja. Ako Barsa osvoji Ligu šampiona i Kup Kralja dobiće 1,1 milion evra, a 1,5 miliona ako Katalonci osvoje sva tri pehara.

Imajući u vidu sve pomenute premije i bonuse Nejmar bi potencijalno mogao da zaradi 50 miliona evra od petogodišnjeg ugovora sa Barselonom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    11. april 2016 | 18:49

    A sva pojacanja koje je Lester doveo ove sezone 22 miliona

  • momazver

    11. april 2016 | 18:14

    Po ugovoru za ovu godinu i osvajanje Premier Leaugue,samo kao premiju, trener Lestera Klaudio Ranieri dobiće od vlasnika kluba gospodina Vichai Srivaddhanaprabha 50.000.000 /PEDESET MILIONA/ funti. Molim lepo.

  • Mile

    11. april 2016 | 18:01

    Koliko je nerealan ovaj svet neko ni za krisku hleba a neko i nezna koliko ima,a takvih ima mnogo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA