Marko Nikolić uvredio svog tamnoputog igrača

Ispad sa utakmice Olimpija - Zavrč ipak neće koštati posla srpskog trenera

  • 6

Bivši trener Partizana Marko Nikolić našao se na udaru javnosti u Sloveniji s obzirom da je uvredio svog fudbalera iz Nigerije, Elekeua.

Trener Olimpije je u završnici meča sa Zavrčom u besu rekao "idiote crni", jer se Nigerijac jako sporo vraćao ka centru terena nakon što je postigao izjednačujući gol za 1:1 u trećem minutu sudijske nadoknade.

Nedugo potom se srpski stručnjak oglasio, zajedno sa predsednikom kluba Milanom Mandarićem.

- Pre svega bih želeo da se izvinim svima - predsedniku, upravi, Blesingu Elekeju i na kraju svim navijačima Olimpije za neprimerenu opasku. Kada sam je kasnije na čuo na televizijskom snimku zvučala je veoma loše. Ovo se više neće ponoviti, uvek sam se zalagao sas različitost i sarađivao sam sa fudbalerima sa svih kontinenata. Od sporta mora da bude važnije ljudsko dostojanstvo. Razgovarao sam sa Elekeuom, i rekao mi je da ima razumevanja što je sam rekao u afektu, jer sam želeo da moja ekipa postigne i pobednički gol - rekao je Nikolić.

Mandarić ne planira da uruči otkaz treneru.

- Klu  poštuje pravila sporta, fer-pleja, i sve igrače bez obzira na njihovu versku, rasnu ili bilo koju drugu pripadnost. Snažno osuđujemo bilo kakva odstupanja od ovoga, a imali smo dug razgovor sa Markom i igračem, i došli do zaključka da trenerov ispad nema veze sa rasom fudbalera. Bila je velika želja za pobedom, iako to ne opravdava njegov čin, koji ipak ne treba da utiče na moguću pogrešnu odluku u vezi sa mladim i talentovanim trenerom, pred kojim je svetla budućnost - rekao je Mandarić.

Olimpija je trenutno prvoplasirana i nema poraz od kako ju je Nikolić preuzeo, ali je vezala četiri remija, pa je prednost nad drugoplasiranim Mariborom četiri boda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    12. april 2016 | 09:29

    Marko Kraljevic (Nikolic), nastavlja s' progromom turaka i u sloveniji, SVI SU ONI ISTA SKOLA-MUSE KESEDZIJEEEEEEEEE .!. XXAAXXAA .!.

  • Nusknvp

    12. april 2016 | 09:32

    Prednost nije 4, nego 2 boda.

  • Djordje

    12. april 2016 | 15:17

    CELAVI PREPOTENKO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA