Obelodanjen famozni Živkovićev ugovor: Tu je i klauzula u slučaju smrti?!

Crno na belo: pred vama je ugovor Andrije Živkovića sa Apolonom

  • 13

Slučajno ili ne, u danima kada se rešava bliža budućnost Partizana, na sajtu "Football Leaks", što je otprilike sportska verzija Asanžovog "wikileaks-a", pojavio se kompletan ugovor Andrije Živkovića koji je bio predmet silnih trvenja i optužbi na realciji porodica Živković - FK Partizan.

>>> Procureo Nejmarov ugovor: Od ovih brojki zavrteće vam se u glavi!

Sporan i štetan ugovor po Partizan koji je, dugo pošto je potpisan, bio misterija za mnoge, konačno je dat na uvid javnosti.

U njemu jasno stoji da je klub iz Humske 18. avgusta 2104. godine prodao kiparskom Apolonu 5o posto prava na ugovor napadača, za sumu od 1.200.000 evra, i još mnogo toga što se kosi sa interesima kluba koji je tada vodio Dragan Đurić, a generalni sekretar bio Darko Grubor, čiji se potpisi nalaze na ovom dokumentu.

Na linku OVDE možete i sami pogledati kompletan Živkovićev ugovor, a u nastavku vam u sažetoj formi prenosimo najzanimljivije stavke iz istog.

Foto: football leaks/printscreen Foto: football leaks/printscreen

U ugovoru, pored brojnih stavki, postoji i jedna krajnje neobična, po kojoj je Partizan na sebe preuzeo obavezu da iznosom od 3.000.000 evra osigura porodicu igrača u slučaju njegove smrti?!

To i nije tako nesvakidašnji detalj kada je reč o ugovorima vrhunskih sportista, niti je van zakona, budući da su povrede vrlo česta pojava u svetu sporta, doduše ne i smrt.

Foto:  football leaks/printscreen Foto: football leaks/printscreen

U dokumentu takođe stoji klauzula koja je skupo koštala Partizan, a tiče se transfera Andrije Živkovića u slučaju ponude, koji se na kraju nije desio, jer igrač nije želeo da je prihvati, zbog čega će crno-beli morati da plate penale, tačnije, po dogovoru, 50 odsto obeštećenja Apolonu u visini od 2.500.000 miliona evra.

Samo zato što beogradski klub nije prodao igrača.

Foto:  football leaks/printscreen Foto: football leaks/printscreen

Ono što takođe privlači pažnju je postojanje ugovora potpisanog 22. avgusta 2013. godine, dakle pre dogovora sa Apolonom (u vlasništvu menadžera Pinija Zahavija), sa  menadžerskom agencijom Dony managment za koju inače radi Živkovićev agent Predrag Đorđević, a koju je u ovom slučaju zastupao izvesni Kenet Džordž Entoni Hil.

Tim ugovorom, ponovo štetnim po Partizan, crno-beli su se praktično odrekli 15 posto prava na igrača, jer je ta agencija kao svoje zasluge u razvoju igrača navela sledeće:

- Klub prihvata da su DMAG i AGENT investirali u obuku,razvo,  trenitranje i predstavljanje igrača Živković Andrije na sledeće načine:

- Pratili razvoj i davali sportske savete igraču, 0mogućili igraču kvalitetno napredovanje u karijeri, kvalitetan rad, takmičenje i na taj način prezentaciju igrača, pružanje drugih usluga koje su vezane za pravilno napredovanje igrača, omogućio KLUBU kompletnu prednost u pregovorima sa igračem u odnosu na druge klubove u zemlji i inostranstvu.

Foto:  football leaks/printscreen Foto: football leaks/printscreen
Foto:  football leaks/printscreen Foto: football leaks/printscreen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    12. april 2016 | 22:19

    Одерите их, све им паре узмите. Не заслужују боље.

  • Milos

    12. april 2016 | 23:41

    Famozno je samo to da Partizan koji 10 godina predstavlja Srbiju u evro takmicenjima , prezivljava prodajom igraca a raspala komsinica se zatrpava milionima narodnih para. To je bruka i tema za ozbiljnu analizu.

  • Gorcilo

    12. april 2016 | 23:52

    Sisaj ovce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA