Rusi žele da Šarapova igra na Olimpijskim Igrama

Ruska teniserka se nada da bi mogli da joj dozvole da se takmiči, jer je spornu supstancu meldonijum zbog koje je bila doping pozitivna, uzela u 2015. godini pre njegove zvanične zabrane

  • 0

Rusija želi da Marija Šarapova reprezentuje zemlju na Olimpijskim Igrama u Riju uprkos tome što je pala na doping testu.

>>> Šta je MELDONIUM zbog kog je Maša pala na doping testu?

Šarapova je suspendovana prošlog meseca, ali do okončanja postupka. Još joj nije određena vremenska kazna jer se čekaju svi dokazi i oko dopingovanja meldonijumom na Australijan openu.

>>> RASPRAVA U TOKU: Mari negoduje što njegov sponzor jedini ostaje uz Šarapovu

Međutim, još nije određena vremenska kazna za nju jer je navela da je uzimala meldonijum iz medicinskih razloga. Sa druge strane, dodala je da je uzimala poslednji put u decembru 2015. a ova supstanca je zabranjena od 1. januara 2016. godine.

Ruska teniska federacija kaže da se nadaju daće njihova najbolja igračima moći da nastupi na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Stvarno se nadamo da će Mariji bit dozvoljeno da igra - rekao je Šamil Tarpiščev predsednik teniske federacije Rusije.

Sa druge strane, Svetska teniska federacija ITF još nije odredila datum za saslušanje Šarapove, koja je 2012. godine osvojila srebrnu medalju na OI u Londonu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA