SENZACIJA! Đoković ispao posle prvog meča u Monte Karlu!

Čeh Jirži Veseli priredio najveće iznenađenje ove sezone

Ovo niko nije očekivao...

Najbolji teniser sveta Novak Đoković eliminisan je već u prvom meču na Mastersu u Monte Karlu!

Srbina je u 2. kolu, mimo svih očekivanja, senzacionalno porazio 55. igrač sveta, 198 centimetara visoki Čeh Jirži Veseli u tri seta: 6:4, 2:6 i 6:4.

>>> Pitali su Novaka koji su najveći momenti u karijeri, a on je naveo - PORAZ!

Ako računamo predaju protiv Felisijana Lopeza početkom godine u Dohi, Đokoviću je ovo tek drugi poraz ove godine, pored 28 trijumfa.

Vredan pažnje je i podatak da je Đoković poslednji put ispao u svom prvom meču na turniru 2013. godine u Madridu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ako je nešto dobro u Novakovom porazu, onda je to da se desio na veme, na samom startu sezone na šljaci, pre daleko većih izazova koji ga očekuju, zaključno sa Rolan Garosom.

Gorostasnom Čehu ovo je nesumnjivo bio najveći uspeh u karijeri, do kojeg je došao gotovo savršenom igrom u prvom setu, i isto tako vrhunskim izdanjem u odlučujućem, trećem periodu igre.

Jedino je u drugom Novak "ličio na sebe". I samo je tada uspeo do kraja da "obuzda" dugorukog češkog tenisera. Budući da je treći set počeo Đokovićevim "brejkom" delovalo je u tom trenutku da će to biti jedan od onih Đokovićevih mečeva koji nisu "lepi za gledanje, ali se pobeda piše".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Međutim, Čeh je bio motivisan do neba i spreman da "pogine" za najveću pobedu u karijeri, i nije odustajao nijednog trenutka.

U trećem setu na "brejk" Srbina odgovorio je "ribrejkom", potom i poveo 3:1 i onda do kraja držao Novaka u stanju stalne nervoze. Srpski teniser je do kraja bezuspešno pokušavao da uzvrati i ostane u meču, ali danas je jednostavno naišao na boljeg od sebe.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Čeh je naročito impresivan bio u prvom setu, u kome je igrao tako da je u pojedinim trenucima delovalo kao da je on prvi igrač sveta, a ne Đoković, o čemu svedoči i statistički podatak da Srbin u tom periodu meča nije imao nijednu brejk priliku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA