Pesma na Kalderonu - Grizman izbacio Barselonu iz LŠ! Bajern prošao dalje, Joviću 5 minuta (FOTO) (VIDEO)

Madriđani u revanš meču slavili rezultatom 2:0 i tako anulirali poraz na Nou Kampu (2:1) * Nemački tim odigrao dovoljnih 2:2 na Lužu

  • 28
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Poznati su svi polufinalisti Lige šampiona! Realu i Mančester Sitiju, koji su u utorak ''preskočili'' svoje rivale, pridružili su se minhenski Bajern i Atletiko iz Madrida.

Atletiko, koji je načinio možda i najveću senzaciju. Jorgandžije su u 1/4 finalu izbacili Barselonu golovima Antoana Grizmana u 37. i 88. minutu.

Prvi - gol glavom sa nekih sedam, osam metara koji je anulirao 2:1 Katalonaca iz prvog meča. Drugi - iz opravdano dosuđenog penala nakon što je Inijesta igrao rukom u kaznenom prostoru.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tri puta su ova dva rivala igrala ove sezone i tri puta je Luis Enrike uspeo da nadmudri Dijega Simeonea identičnim pobedama od 2:1. Četvrti i najvažniji put radovao se Argentinac.

Grmeo je Vinsente Kalderon tokom svih 90 minuta, a igrači Atletika su igrali upravo po tim notama sa tribina. Hrabro, junački, bez straha. U prvih sedam minuta uputili su čak tri šuta ka golu ter Štegena. Prvu stopostotnu priliku su realizovali u 37. minutu, a mogli su još nekoliko na početku drugog dela.

Imali su i pogođenu prečku, naspram samo dve Barselonine poluprilike. Najbolju je propustio Suarez, sredinom drugog dela kada se sjajno oslobodio čuvara i šutirao u Oblaka.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako je vreme prolazilo Barsa je preuzimala inicijativu, što je domaćem timu davalo prostora za kontranapad. Upravo iz jednog takvog došli su do drugog gola. Luiz je povukao loptu, ušao u kazneni prostor, pokušao da uposli Grizmana, ali je Inijesta rukom zaustavio loptu.

Omaleni napadač je uzeo loptu u svoje ruke i postigao drugi gol na meču. Zanimljivo, ovo su bili prvi golovi Grizmana protiv Barse ove sezone.

Već u sledećem napadu gosti su tražili penal. I činis e da su bili u pravu. Lopta je pogodila Gabija u ruku, Ricoli je pokazao na slobodan udarac mada je vezista Atletika bio unutra. Šutirao je Mesi sa ivice kaznenog prostora, ali preko gola. Bio je ovo peti uzastopni meč u kom Argentinac nije dao gol, niti asistirao.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

I u Minhenu i u Lisabonu, fudbaleri Bajerna su se igrali sa živcima svojih navijača koji su očekivali da će njihovi miljenici bez većih problema izbaciti Benfiku u četvrtfinalu Lige šampiona.

Na kraju su uspeli, ali su morali dobro da se pomuče. Posle 1:0 u Nemačkoj Bavarci su odigrali 2:2 u revanšu, iako su posle pola sata gubili sa 1:0.

Raul Himenez je iskoristio kiks Manuela Nojera u 27. minutu, ali su Arturo Vidal u 38. i Tomas Miler u 53. minutu postavili stvari na svoje mesto. Konačan rezultat postavio je Taliska u 77. minutu.

Domaći tim je od početka krenuo silovito, ali su Bavarci imali prve prilike za gol. Međutim, Benfika ga je prva postigla. Nojer je pogrešio i istrčao u prazno, što je kaznio Raul Himenez. Čovek koji je mogao da bud ejunak da je nekoliko minuta kasnije iskoristio zicer sa sedam metara.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kazna je stigla u 38. minutu preko Artura Vidala koji je iskusno sačekao odbitak na 16 metara i praktično rešio pitanje putnika u polufinale. To je potvrdio Miler svojim 36. golom u LŠ (čak 20 više nego celi tim Benfike), na asistenciju Havija Martineza.

To je bio signal za trenera Benfike da u igru ubaci Talisku kojije u 77. minutu postigao fenomenalan, ali nedovoljan, gol za plasman u polufinale. Srpski reprezentativac Ljubomir Fejsa igrao je za Orlove od početka meča, dok je Luka Jović ušao u 88. minutu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

ATLETIKO - BARSELONA 2:o

(Grizman 37, 88)

ATLETIKO: Oblak – Huanfran, Godin, Lukas, Luis – Gabi, Koke, Saul, Fernandez (Savić 90+3) – Karasko (Teje 74) – Grizman (Korea 90)

BARSELONA: Ter Štegen – Alves (Roberto 64.), Pike, Maskerano, Alba – Inijesta, Buskets, Rakitić (Turan 64) – Nejmar, Suarez, Mesi.

BENFIKA - BAJERN MINHEN 2:2

(Himenez 27, Taliska 77 - Vidal 38, Miler 53)

BENFIKA: Moraeš – Almeida, Nilson-Lindelof, Žardel, Eliseu (Jović 88) – Pici (Guedes 58), Fejsa, Sančes, Gaitan – Himenez, Salvio (Taliska 68)

BAJERN: Nojer – Lam, Kimih, Alaba, Bernat – Vidal, Alonso (Bernat 90) – Kosta, Miler (Levandovski 84), Tijago, Riberi (Gece 90+2)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • &

    13. april 2016 | 22:38

    Kako volim kada ispadne ova smrdljiva Barselona.

  • Deki

    13. april 2016 | 21:58

    Lionele Gdessi? Barsa je ocajna.

  • Larry23

    13. april 2016 | 23:40

    Ćao Barca, nema više! Vala, nakrali ste se svih ovih godina, e nema više, vratilo vam se sa kamatom! I vi malo da osetite kako izgleda biti pokrađen. A vratilo vam se baš onako kako treba...bilo je i vreme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA