Zajedničko predavanje Grofa Božovića i Ivana Tomića (FOTO) (VIDEO)

Treneri večitih bili gosti studenata DIF-a

  • 3

Miodrag Grof Božović i Ivan Tomić proveli su zajedno popodne dan pre večitog derbija! Da, dobro ste pročitali! Treneri Crvene zvezde i Partizana bili su gosti studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Božović je budućim sportskim radnicima govorio o tome da li ima uzora u trenerskoj karijeri, kao i koje karakteristike krase vrhunskog trenera.

>>> Posle pošalica sa povredama, Grof izdvojio trojicu najopasnijih igrača Partizana pred derbi

- Nikada nisam imao jednu ličnost kao uzora, ali holandska škola fudbala mi se dopada i trudim se da najbolje iz nje prenesem na svoje treninge. Da bi uspeo, trener pre svega treba da bude taličan. Za svaki uspeh potrebno je vreme, a to vam ovde niko ne daje. Morate da imate sreću da napravite dobar rezultat na samom početku da biste uopšte bili u prilici da nastavite sa radom - rekao je Božović i dodao:

Foto: crvenazvezdafk Foto: crvenazvezdafk

- Vrhunski trener mora dobro da poznaje pedagogiju, psihologiju, filozofiju, da uspe da napravi odličnu atmosferu u klubu, u svlačionici među igračima. Treba da zna u kojim situacijama prema fudbalerima da se postavi kao autoritet, a u kojim kao otac, brat ili prijatelj.

Grof se našalio sa studentima na pitanje kako se ekipa nosi sa stresom i na koji način provode vreme posle utakmice.

- Posle utakmice ostanemo svi sat - dva u mojoj kancelariji. Imamo domaću lozu iz Crne Gore pa ako dobijemo popijemo po dve - tri, ako izgubimo - isto. To je najbolji antistres. Šalu na stranu, čovek odmah po završetku meča nije raspoložen za razgovor niti za komentarisanje dešavanja na terenu. Najbolje je otići kući - jasan je bio trener crveno-belih.

U video ispod možete pogledati opširnije izjave trenera Zvezde i Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alves

    15. april 2016 | 20:26

    Ako pobedimo popijemo po 2-3, a ako ne isto.. ahahhahah Grof kralj

  • kole

    15. april 2016 | 21:50

    sve li se fakultet zove,DIF=DA IMAM FAKULTET,ISPADNE LOPTA KOLEGA ISPALA VAM SKRIPTA,JAO BOZE

  • truli zapad

    16. april 2016 | 07:38

    E svasta "grof"drzi predavanje studentima???O cemu?Koliko je imao "srece"da mu ekipa vodi ovoliko na tabeli??O lozi...e Boze nam ti pomozi...kada se ovakvi debili pitaju ista o sportu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA