Đoković priznao: Nadal je prvi favorit da osvoji Rolan Garos

Da li bi trebalo da nas iznenađuje ovakva izjava svetskog broja 1?

  • 18

Najbolji teniser sveta, od ove nedelje i (opet) najbolji sportista planete Novak Đoković, smatra da on nije najveći favorit za osvajanje jedinog Grend slem turnira koji mu nedostaje, Rolan Garosa, već je to Rafael Nadal. 

>>> ĐOKOVIĆ ZVANIČNO NAJBOLJI SPORTISTA SVETA: Novak oduvao konkurenciju!

Jasno je i otkud takva konstatacija našeg tenisera. Prvo, Nadal je devetostruki šampion Pariza, i drugo, sezonu na šljaci počeo je u velikom stilu: osvajanjem Monte Karla i time poslao jasnu poruku svim rivalima da se na njega mora najozbiljnije računati za najviši plasman u sezoni turnira na zemlji.

- Nije uopšte iznenađenje što je Nadal osvojio Monte Karlo, jer tu je ranije pobeđivao mnogo puta - rekao je Đoković novinarima na ceremoniji dodele "Laureus nagrada" za najbolje sportiste planete.

>>> Nadal se izjednačio sa Novakom posle trijumfa u Monte Karlu!

Novak kaže da vidi Nadala kao najveću prepreku na putu do trofeja na Rolan Garosu.

- U poslednje dve godine nije odigrao na nivou njegovih standarda, ali on je i dalje najbolji igrač na šljaci u istoriji tenisa. Vidim ga kao prvog favorita za bilo koji turnir na toj podlozi, a Roland Garos nije izuzetak.

Zna vrlo dobro Nole zbog čega ovo priča. Od tri finala u Parizu u prethodne četiri godine dva je izgubio od Nadala. Prethodne sezone, kada naspram sebe konačo nije imao Španca u borbi za pehar, poklekao je pred Vavrinkom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorcilo

    19. april 2016 | 12:53

    Zna sta radi. Prebacuje pritisak na Nadala. Pametan je Nole.

  • Zoran

    19. april 2016 | 11:01

    Takticka igra.Prebacuje pritisak.Cini mi se cak da je i monte karlo zrtvovao namerno da se nebi tasitio do Rolan Garosa.

  • Novak

    19. april 2016 | 15:05

    Na zalost NOLE je usao u duboku depresiju i zeli da se polako povuce iz tenisa i okrene zivot u drugom pravcu. Posledice uspeha, odricanja, zrtvovanja, jednolicnog zivota, dijete, pritisci su ucinili svoje. Nije sve u parama a ima skoro $100,000,000.00 a nije ni u slavi. Vreme je da Nole pronadje ponovo sebe ali ovoga puta u necemu drugom. Zelimo ti srecu i uspeh zasto god da se odlucis...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA