PRVI ČOVEK FIFA: Lično sam se uverio koliko je FSS efikasan

Švajcarac je poručio se izgradnja nacionalnog stadiona u Srbiji može smatrati sledećim korakom ka napretku fudbalske infastrukture u zemlji

  • 3

Predsednik FIFA Ðani Infantino izjavio je da mu je mnogo značila podrška Fudbalskog saveza Srbije u kandidaturi za mesto prvog čoveka najveće fudbalske organizicije na svetu.

- Podrška koju sam dobio od FSS mnogo mi je značila, jer sam od samog starta bio u prilici da uvidim da delimo istu viziju i snažnu posvećenost ka sportu koji volimo. Zahvalio bih se FSS i predsedniku Tomislavu Karadžiću, ali i da istaknem da sam kao predsednik FIFA potpuno privržen saradnji i radu za svih 209 članica FIFA - rekao je Infantino za sajt FSS.

On je naglasio da je sportski centar FSS u Staroj Pazovi jedinstven projekat jer omoćućava da se srpski fudbal razvija na pravi način.

- Razvoj fudbala je za FIFA primarna misija, glavni cilj i svakog od članova svetske fudbalske organizacije. Upravo iz tog razloga je važno da takvi objekti budu sagrađeni, posebno za mlade igrače. A što se tiče organizacije u Fudbalskom savezu Srbije, mogao sam lično da se uverim koliko je efikasna dok sam bio u UEFA.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Švajcarac je poručio se izgradnja nacionalnog stadiona u Srbiji može smatrati sledećim korakom ka napretku fudbalske infastrukture u zemlji.

- Moderni stadioni obezbeđuju bolje uslove i u značajnoj meri doprinose povećanju broja gledalaca, posebno među porodicama. To je dodatno oružje za postizanje uspeha i promociju fudbala kao igre - zaključio je Infantino.

Prema njegovim rečima trijumf omladinaca Srbije na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu je rezultat sjajnog rada FSS sa mladim selekcijama i da jedva čeka da vidi mlade fudbalere na velikoj sceni i u seniorskoj konkurenciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    19. april 2016 | 15:38

    Sinjore Djani dali ste proverili zadnju utakmicu koju je odigrala albanija cak su fudbaleri na toj zadnjoj utakmici priznali da su dobili novac da izgube pa cak i fudbalski savez te zemlje je to proznao samo vi i karadzic cutite da niste i vi mozda ucesnici u toj prljavoj utakmici.

  • SRB

    19. april 2016 | 15:50

    Jel to onaj sto je izvlacuo kuglice ko Suzana Mancic ,dal nam to givori da bi loto devojka trebala da zameni Karadzica

  • Maja

    19. april 2016 | 23:24

    Mislim da si promasio drzavu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA