OZBILJAN PROBLEM ZA PARTIZAN: Savez zabranio nastup u Evrokupu!

Ujedno, KSS će uskratiti podršku ABA ligi ukoliko ona ne promeni stav donet na sednici Skupštine u Zagrebu

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na sednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije, doneta je odluka da se dozvoli učešće klubovima u Evroligi, ali ne i u Evrokupu.

To znači da je u problemu košarkaški klub Partizan, koji je nedavno doneo odluku o nastupu o takmičenju u drugom po rangu evropskog ULEB takmičenja.

Ujedno, KSS će uskratiti podršku ABA ligi ukoliko ona ne promeni stav donet na sednici Skupštine ABA lige u Zagrebu.

>>> Todorić o problemu s FIBA: Partizan gleda samo svoj interes jer je ranije svaki put nadrljao

Saopštenje prenosimo u celosti:

ODLUKA O EVROLIGI I EVROKUPU

"Na osnovu odredaba Statuta KSS, član 56. tačka 18., Upravni odbor KSS, na sednici održanoj 19.aprila 2016.godine, donosi sledeću odluku:

Na osnovu odluke Borda FIBA Evropa od 20.03.2016. godine i dopisa FIBA Evropa od 24. marta i 15. aprila 2016.godine, poštujući obaveze koje KSS kao član FIBA ima, Upravni odbor KSS donosi odluku da se klubovima – članovima KSS dozvoljava učešće u Evroligi, a zabranjuje učešće u Evrokupu.

U skladu sa odredbama iz stava 1 ove Odluke, ukoliko neki klub – član KSS potpiše ugovor/sporazum sa EKA ili bilo kojim drugim pravnim subjektom koji je u relaciji sa EKA ili uzme učešće u Evrokupu, automatski se suspenduje iz članstva u KSS.

U tom slučaju, eventualna suspenzija će se odnositi na učešće u takmičenjima svih selekcija kluba koji je suspendovan.“

ODLUKA O ABA LIGI

"Na osnovu odredaba Statuta KSS, član 56. tačka 18., Upravni odbor KSS, na sednici održanoj 19.aprila 2016.godine, donosi sledeću odluku:

Imajući u vidu odluku ABA lige da prihvati uslove Evrolige koji su u suprotnosti sa stavovima FIBA, a u slučaju da ABA liga ne promeni stav po navedenom donet na sednici Skupštine ABA lige u Zagrebu 20.03.2016. godine, Košarkaški savez Srbije povlači podršku ABA ligi koju je sa ostalim regionalnim savezima dao na sastanku u Zagrebu jula 2015. godine.

Košarkaški savez Srbije ostaje pri stavu da je regionalno takmičenje korisno i potrebno za razvoj košarke na ovim prostorima.

U skladu sa tim, Košarkaški savez Srbije će uputiti ABA ligi zahtev za restruktuiranje regionalnog takmičenja i donošenje kalendara takmičenja kojim bi se omogućilo nesmetano održavanje nacionalnih prvenstava i regionalne lige, a imajući u vidu i obaveze koje proističu iz učešća klubova u evro takmičenjima."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir Grobar

    19. april 2016 | 19:52

    Pravilnik KSS na celu sa zuckom: 1 - Neka KK CZ izabere sta hoce i kako hoce 2 - Svi clanovi da se povinuju Zvezdinoj odluci 3 - Poltronstvom dodvoriti se FIBI kako bi ostali i dalje na kaski naroda i raditi tacno sta oni kazu ne braneci interese domacih klubova.

  • Uros

    19. april 2016 | 18:18

    Sramota.....

  • Miki Maus Gargamel

    19. april 2016 | 22:40

    Dokle vise da se ponasaju ovako sa najtrofejnijim sprpskim kosarkaskim timom???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA