Legenda litvanske košarke o problemu sa FIBA: Trebao nam je agresivniji Bodiroga

Cela ova situacija je apsurdna, tvrdi proslavljeni Jasikevičijus

  • 1

Atmosfera oko problema koji pravi FIBA zbog Evrolige sve je gora pogotovo posle konačnog upozorenja da će biti suspendovane reprezentacije onih saveza koji svojim klubovima ne zabrane nastup u Evrokupu.

 

I dok savezi gledaju šta će i kako će, iz Litvanije, čiji Lijetuvos Ritas želi da igra u Evrokupu, stiže stav legende evropske košarke Šarunas Jasikevičijus.

 

>>> BOLI što se Slovenci više bore za svoje klubove od nas: Pogledajte kakav je odgovor FIBA dobila

 

Jasikevičijus tvrdi da su nekadašnji evropski asovi kao što su Dejan Bodiroga, Arvidas Sabonis i Andrej Kirilenko morali da iznesu svoj stav.

 

- Za mene je ova cela situacija apsurdna. FIBA je imala toliko prilika tokom godina da napravi košarkaški turnir na najvišem nivou, ali oni su sve držali na veoma niskom nivou. Tek je kroz Evroligu počeo da raste kvalitet - rekao je Jasikevičijus i dodao:

 

- Voleo bih kada bi evropski uspešni košarkaši kao što su Arvidas Sabonis, Dejan Bodiroga i Andrej Kirilenko izrazili agresivnije stavove povodom ove situacije, jer su sva mišlenja jednaka. Ali, jedno je sigurno, a to je da bi igranje FIBA turnira bilo isto kao da se vratimo 20 godina unazad - tvrdi slavni Litvanac.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • doka.cz

    21. april 2016 | 13:00

    Konacno da cujem jedan normalan i tacan stav o svemu ovome!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA