Đoković: Želim istu formu u Riju, nemam često priliku da igram za Srbiju

Osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prioritet je najboljeg teniser sveta

  • 0

Prvi teniser sveta Novak Ðoković izjavio je da je Španac Rafael Nadal prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa.

Ðokoviću u bogatoj riznici trofeja nedostaje samo sa Otvorenog prvenstva Francuske, a najbliži tome bio je prošle godine kada je u finalu poražen od Švajcarca Stana Vavrinke.

- Titula Nadala u Monte Karlu nije iznenađenje. On je mnogo puta pobeđivao tamo. Čini se da je imao mnogo problema da osvaja velike turnire u poslednje dve godine, ali je i dalje najbolji treniser na šljaci. Veoma ga poštujem i vidim ga kao prvog favorita na bilo kojem turniru na šljaci, pa tako i Rolan Garos nije izuzetak - rekao je Ðoković za britanski Telegraf.

On je ponovio da mu je jedan od glavnih ciljeva osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Riju.

- Igre shvatam veoma ozbiljno, isto kao gren slem. Nemam često prilliku da igram za svoju zemlju i biće jedinstveno iskustvo u Riju. Nadam se da ću biti u istoj formi kao sada i da ću ostvojiti medalju za Srbiju. Igraću u singlu i muškom dublu - jasan je bio srpski teniser.

Novak se još jednom dotakao spekulacija da u tenisu postoji doping i nameštene utakmice, za šta je rekao da za takve tvrdnje ne postoje dokazi.

>>> SRAMOTA VAŠINGTON POSTA: Novaka uporedili sa Armstrongom, najvećim doping prevarantom

- Sve dok ne postoje dokazi tenis je čist. Čitao sam šta je Mari rekao, gajimo veliko prijateljstvo, i verujem da nije mislio na konkretnog pojedinca. Nezgodno je što se priča da u tenisu postoji klađenje, nameštanja, doping, ali mislim da anti-doping agencije i organi upravljanja moraju da iznesu dokaze. Ponosan sam što sam deo sporta koji je čist - zaključio je svetski broj jedan.

Ðoković će za Rolan Garos, koji počinje 22. maja, spremati na turnirima u Madridu i Rimu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA