NOVA JELENA JANKOVIĆ: U akademiji Nika Bolitijerija dobijamo novu vrhunsku teniserku (VIDEO)

Srbija ne mora da brine svoj tenis u budućnosti, a dokaz za to je 17-godišnja Katarina Kozarov

  • 4

Srbija je poslednjih godina plodno tle pronalazak nebrušenih teniskih talenata. Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki... u muškoj, a Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski... u ženskoj konkurenciji, predstavili su Srbiju kao zemlju tenisa.

Novo ime za koje možemo očekivati da će biti pravi ambasador Srbije i buduća zvezda ''belog sporta'' je Katarina Kozarov. Ova 17-godišnja teniserka je štićenica čuvene IMG akademije Nika Bolitijerija u kojoj mesto mogu da nađu samo oni najtalentovaniji.

Veliki dan u njenoj karijeri predstavlja titula na Sarasota Open turniru u nedelju, gde je u finalu savladala Giu Koen sa 1:6, 7:5 (10:3) i osvojila titulu.

Printskrin: Youtube/IMG Academy Printskrin: Youtube/IMG Academy

Katarinu mnogi smatraju budućom srpskom teniserkom broj jedan i jednom od najboljih na svetu. Još kad je napunila tri godine došla je prvi put u dodir sa tenisom, a sa pet se zaljubila u ovaj spor uz trenera i komšiju Vladimira Vasića.

- On mi je toliko pomogao da se zaljubim u sport. Učio me je svemu. Porodica, tenis, škola... Radio je sa mnom na svemu - rekla je Katarina o svom prvom treneru.

Printskrin: Youtube/IMG Academy Printskrin: Youtube/IMG Academy

 

Zbog ljubavi prema belom sportu bila je primorana da nausti rodni Novi Sad i majku. Sa 12 godina prvi put je putovala na Floridu, kako bi se upoznala sa sistemom u akademiji Nika Bolitijerija, a 14 je i otšla u njegovu akademiju, kako bi ostvarila ono što je zacrtala kao životni cilj.

Katarina je maturirala i sada kuca na vrata seniorskog tenisa u kome bi trebalo da predvodi Srbiju i novu generaciju mladih i talentovanih teniserki, kao i da napadne sam vrh svetskog tenisa.

Pogledajte i video priloge o Katarini Kozarov, novoj Jeleni Janković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lena

    21. april 2016 | 19:56

    Katarina Kozarov ne treba da bude Jelena Jankovic.Zelim joj mnogo vise uspeha!I Jeci takodje!

  • Zeljko

    21. april 2016 | 21:29

    Neka je Sreca prati

  • Stefan

    22. april 2016 | 23:10

    Na trenutak mi se ucinilo da sam video onu sladju iz parova na prvoj slici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA