Bobi navijao pored Dankana dok su Sparsi rušili Memfis, Ajzea Tomas sa 42 poena obeležio veče! (VIDEO)

San Antonio i Klivlend stigli do 3:0 u seriji, dok je Boston smanjio prednost Atlante na 2:1

  • 0
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

San Antonio Sparsi su zabeležili treću pobedu u plej-of duelu protiv Memfisa, ovoga puta na gostovanju sa 96:87 i sada im je potrebna samo još jedna da bi se plasirali u polufinale zapadne konferencije. Do pobede je ekipu Grega Popoviča predvodio Kavai Lenard, koji je upisao 32 poena, 16 je dao Lamarkus Oldridž, a po 11 Deni Grin i Manu Đinobili.

>>> Bradonja Harden srušio Golden Stejt u poslednjim sekundama! (VIDEO)

Boban Marjanović ovoga puta odlukom trenera nije igrao, za razliku od prethodna dva duela, ali je tada uglavnom dobijao šansu kada nije postojala rezultatska neizvesnost. Ovoga puta su Grizlisi pružili jači otpor na svom terenu, pa je meč rešen tek u poslednjoj četvrtini, koju su gosti iz Teksasa dobili sa 26:16.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ako je Bobiju za utehu, ni Tim Dankan se nije naigrao. Na parketu je proveo svega 13 minuta i uglavnom je bio pored klupe i navijao za svoje saigrače pored srpskog centra, a jednu takvu fotografiju zabeležili su i reporteri pored klupa.

Zek Rendolf sa 20 i Met Barns sa 17 pružili su najveći otpor San Antoniju, ali to nije bilo dovoljno za iznenađenje, pa će ''mamuze'' u narednom meču imati priliku da podele ''metlu'' Grizlisima.

Klivlend je takođe zabeležio pobedu na gostovanju protiv Detroita (101:91) i došao do 3:0 u seriji. Kavse je predvodila velika trojka - Lebron, Irving, Lav, koja je zajedno ubacila 66 poena. Najefikasniji je bio Kajri Irving sa 26, dok su Džejms i Lav postigli po 20 poena.

Irving je postigao i prelomnu trojku u poslednjem minutu meča kojom je odlučena utakmica. Detroit je pružio žestok otpor, čak je viđeno i nekoliko prljavih poteza od strane njihovih košarkaša, među kojima se najviše istakao trenutak kada je Dramond laktom oborio Lebrona na parket.

Jedina pobeda domaćina viđena je u Bostonu, gde su Seltiksi savladali Atlantu sa 111:103 i smanili rezultat na 2:1 u seriji. Briljirao je Ajzea Tomas, koji je postigao 42 poena, čime je ostvario rekord karijere.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Boston je silovito počeo meč, vodio je sa 20 razlike sredinom 2. četvrtine, ali je onda usledila serija Atlante, koja je došla do egala u 3. četvrtini i održala je takvu situaciju do pred kraj poslednje deonice.

Tada je domaćin stegao odbranu i došao do važnog trijumfa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA