Partizan i Čuka za 2. mesto uz povratak Evertona, Zvezda značajno oslabljena u Čačku

Večiti na bitnim ispitima, naročito crno-beli, koji vode direktnu bitku za drugo mesto

  • 14

Jedna od najvećih dilema aktuelne Superlige mogla bi da bude rešena u subotu, kada se igra 2. kolo plej-ofa u kome se sastaju Partizan i Čukarički. U pitanju je borba za 2. mesto na tabeli koju vode upravo ove dve ekipe.

Derbi kola zakazan je za 19 časova u Humskoj, a pre meča se zakuvalo izjavama čelnika i trenera klubova. Sve je počelo od navodne zainteresovanosti Čukaričkog za najboljeg fudbalera Partizana Nemanju Mihajlovića, a zatim i odgovora Ivice Ilieva na to.

Ivan Tomić očekuje težak meč nakon što je njegova ekipa prilično fizički i emotivno ispražnjena posle derbija, a zatim i polufinala Kupa u Subotici.

- Težak raspored i komplikovani mečevi, i fizički i emotivno. Rival je od naše pobede na Brdu vezao niz uspeha sa novim trenerom Lešnjakom. Sve to ukazuje da nas čeka teška utakmica, ali to nas samo motiviše, želimo da sve mečeve u plej-ofu iskoristimo za unapređenje igre. Želimo da pobedimo i preteknemo Čukarički na tabeli - poručio je Ivan Tomić.

Trener Partizana bi trebalo da izvede sledeći sastav: Šaranov, Bandalovski, Stevanović, Jovanović, Bogosavac, Everton, Kosović, Brašanac, Stevanović, Mihajlović, Božinov.

Sa druge strane, Milan Lešnjak će se najverovatnije opredeliti za ovih 11: Stevanović, Stokković, Ostojić, Đurić, Živković, Srnić, Regan, B. Janković, S. Jovanović, Bojić, Pavlović.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Borac je nedavno prekinuo niz pobeda Crvene zvezde, a na tradicionalno neugodnom gostovanju za crveno-bele u Čačku ponovo će želeti da odigraju dobar meč i pomrse račune ekipi Miodraga Božovića.

Zvezda će biti oslabljena neigranjem nekolicine igrača, što zbog povreda, što zbog suspenzija zbog kartona. Vieira je povređen, dok Rendulić i Sikimić ne igraju zbog kartona.

Kao starter bi meč u špicu trebalo da počne Orlandić, dok bi mesto štopera trebalo da zauzme mladi Stojanović. Ovo je i očekivana postava Zvezde:

Kahriman, Cvetković, Stojanović, Luković, Ibanjez, Donald, Le Talek, Katai, Srnić, Orlandić.

Borac je ostao bez trenera uoči gostovanja Zvezde, a startnih 11 bi trebalo da budu:

Bajić, Tanaski, Maslać, Krstić, Kostić, Balabanović, Petraci, Zorić, Zec, Jovanović, Vukajlija

Sve utakmice igraju se u subotu, osim Jagodina – Mladost koji se igra u petak od 18 sati.

Raspored:

Plej-of:

Subota:

Borac – Crvena zvezda 17.00

Partizan – Čukarički 19.00

Radnički Niš – Voždovac 19.00

Radnik – Vojvodina 19.00

Tabela: Crvena zvezda 42 boda, Čukarički 30, Partizan 28, Vojvodina 26, Borac 23, Radnički Niš 23, Radnik 22, Voždovac 20.

Plej-aut:

Petak:

Jagodina – Mladost Lučani 18.00

Subota:

OFK Beograd – Novi Pazar 17.00

Spartak – Metalac 17.00

Rad – Javor 17.00

Tabela: Metalac 19 bodova, Novi Pazar 19, Javor 18, Mladost 17, Spartak 16, Rad 16, OFK Beograd 15, Jagodina 13.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    23. april 2016 | 10:41

    Koja je razlika izmedju 2. i 3. mesta? Oba vode u kvalifikacije

  • Звезда

    23. april 2016 | 10:38

    Нека опет као и прошли пут, судије пониште два гола Чуки, можда опет неки прелаз из 2-1, можда пеналчић пеналтизану итд. Да је суђење како треба, Чука би била изразити фаворит. Срећно са судијама, а од ових незналица сте мнооого бољи. За Чуку би ова текма била пука формалност да су судије стварно судије, а не 12 играч пеналтизану.

  • Nusknvp

    23. april 2016 | 11:06

    Vraca se samba Everton :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA