FIBA Evropa dobila podršku od svetske federacije da izbaci reprezentacije sa takmčenja!

Svetska košarkaška federacija je zatražila od svog evropskog ogranka da održi sastanak sa svim nacionalnim savezima u cilju prevazilaženja problema

  • 1

Svetska košarkaška federacija (FIBA) dala je punu podršku svom evropskom ogranku FIBA Evrope da sprovede u delo svoje najave da će izbaciti nacionalne timove sa svojih takmičenja. To je rezultat sastanka Izvršnog odbora FIBA koji je zasedao u subotu u Ženevi.

Podsetimo, FIBA Evropa je već poslala pismo u  14 nacionalnih saveza sa porukom da će biti suspendovani ako ne odustanu njihovi klubovi od Evrokupa.

>>> Da li Srbija gubi organizaciju Olimpijskih kvalifikacija?

Međutim, FIBA je pre toga zatražila da FIBA Evropa održi sastanke sa svim nacionalnim savezima ove nedelje i da razgovara sa predstavnicima saveza oko ovog problema.

Međutim, već je u subotu procurela informacija od španskih medija da je njihov nacionalni tim izbačen sa Olimpijskih igara 2016.

>>> Tomašević o suspenziji Srbije sa Eurobasketa: Dobili smo ozbiljnu pretnju od FIBA!

Izvršni odbor FIBA će pozvati predstavnike EKA (kompanije koja organizuje Evroligu i Evrokup) da dođu u Ženevu na razgovor oko rešavanja spora.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mix

    24. april 2016 | 11:40

    I neka ih je izbacila! Oni bi da poklope celu evropsku kosarku, e ne moze! Toliko su halapljivi , umisljeni da je to skoro nezamislivo. I niko da im kaze , stanite gospodo, ne moze to tako! Ko je njima dao za pravo da oni preuzimaju legitimna takmicenja FIBA, da oni odredjuju ko ce igrati u njima pa guraju svoja cetiri kluba i pet sa evrokupom, hej!? A ovaj nas region je daqo cetiri kluba evropska sampiona, nacionalna(E) selekcije regiona su 50 godina krkacile Spaniju do suza i sad bi oni da im mi proizvodimo igrace a oni kao internacionalne falange da uzimaju trofeje! Napred FIBA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA