ŠAMPIONSKI POVRATAK NAJJAČE MMA ZVERI: Džon Džonson razbio OSP-a i osvojio pojas (FOTO) (VIDEO)

Džon Džons došao jednoglasnom odlukom sudija došao do privremenog pojasa

  • 3
Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Džon Džons se spektakularno vratio u oktagon UFC-a i jednoglasnom odlukom sudija savldao Ovensa Sent Prua i došao do šampionskog pojasa. Doduše, privremenog, pošto aktuelni šampion Danijel Kormijer nije bio u mogućnosti da brani pojas i odustao je od borbe uoči UFC 197.

 

>>> LETEĆE ''MAKAZICE'' U GLAVU: Brutalan nokaut obeležio UFC 197! (VIDEO)

 

Zbog toga je događaj bio značajno oslabljen, kao i glavna borba, gde je trebalo da vidimo revanš između dva velika rivala. Ali, to će, sada je jasno, biti odloženo za naredni period, kada bi trebalo da se sastanu šampion i privremeni šampion - Kormijer i Džons.

 

Džons nije bio u oktagonu gotovo godinu dana kada je suspendovan zbog učešća u pucnjavi. Svi su željno iščekivali da vide kako će izgledati borba jednog od najmoćnijih UFC boraca. Džons nije razočarao, ali je ostao žal što protiv sebe nije imao jačeg rivala.

 

 

Sent Pru, koji je bio 5. izazivač u poluteškoj kategoriji je brutalno prebijen u ringu, ali je ostao na nogama i nije pretrpeo nokaut. Dobio je jake udarce ali je ostao na nogama do kraja. Doduše, imao je i on jedan jak udarac koji je uzdrmao Džonsa.

 

No, sudije su jednoglasno dodelile pobedu Džonsu (50:45, 50:45, 50:45) i tako mu vratili titulu, koju i nije izgubio u borbi, već za zelenim stolom zbog problema sa zakonom.

 

Pogledajte kako je izgledala borba:

 

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

U drugom glavnom događaju UFC 197, Demetrijus Džonson je još jednom dokazao da mu nema ravnog u ''muva'' kategoriji. Razbio je Henrija Sejuda već u prvoj rundi, kada je posle serije brutalnih udaraca sudija morao da prekine meč.

 

Ovo je ''moćnom mišu'' čak deveta uspešna odbrana titule u svojoj kagegoriji, po čemu je postao rekorder UFC-a. Od kako je ''muva'' kategorija uvedena, Džonson je i jedini šampion.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA