PEKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Govorio o Vujoševiću, ručku sa Čovićem, Vučićevoj pomoći...

Predsednik Partizana otvoreno pričao i o sukobu FIBA i Evrolige, odluci crno-belih da izaberu Evrokup, ali i o dolasku u Humsku

  • 32

Predsednik KK Partizan i još uvek aktuelni NBA igrač, Nikola Peković, gostovao je u ponedeljak u emisiji SOS koš na ovom sportskom kanalu.

Peković je nedavno došao iz Amerike posle završene sezone i krenuo je sa radom u klubu s obzirom da su se pojavili problemi na relaciji sa FIBA.

>>> Peković preti FIBA i KSS: Partizan će istupiti iz lige ako se nastave pritisci!

Podsetimo, Partizan je izabrao da igra Evrokup, takmičenje koje organizuje Evrolige, a u emisiji je pričao o odlukama crno-belih i šta će se dalje dešavati.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Biće tu još mnogo sastanaka, mnogo razgovora...Situacija se menja iz sata u sat. Partizan ima neke svoje stavove, ali ćemo se upravljati i po tim sastancima. Sačekaćemo da vidimo šta se dešava i onda ćemo odlučiti šta i kako.

- Svih 12 klubova ABA lige su potpisali pridruživanje Evroligi i svi moraju da povuku potpise. Nije problem samo u Partizanu.

Međutim, pre tih priča o sukobu FIBA - Evroliga, krenuo je ispočetka. Najpre je objasnio kako se uopšte obreo u Humskoj, a zatim je ''otvorio dušu''.

- Sigurno ne bih došao na mesto predsednika da klub nije bio u ovakvoj situaciji. Odlučio sam da se prihvatim dosta nezahvalne uloge i nisam se pokajao. Svi znaju koliki sam ja navijač Partizana i dvoumljena nije bilo. Jedini sam imao hrabrosti - rekao je Peković.

O Vujoševiću...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Odlučili smo na UO da ne produžimo ugovor s njim. Niko mu ne osporava uspehe i dogovorili smo se da isplatimo dinamiku plaćanja dugovanja prema njemu. Mislili smo da je vreme za novi početak i da gradimo jedan novi Partizan.

O ručku sa Čovićem...

- Svugde u svetu je normalno da se čelnici vodećih klubova sastanu i pričaju o situaciji u klubovima. Otišli smo na ručak kako bi se upoznali. Međutim, meni su interesi Partizana na prvom mestu.

O dolasku Petra Božića, njegovoj smeni i Aleksandru Džikiću...

- Morali smo brzo da reagujemo i Pera je bio naša opcija. Pitao sam ga ''Da li si spreman da preuzmeš tim?'' I on je to preuzeo. Stajali smo iza njega do poslednjeg trenutka, ali je naša situacija bila specifična u tom trenutku. Posle gubitka od Sutjeske moralo je nešto da se promeni. Razgovarao sam sa njim i zahvalio mu se. On će jednog dana biti sjajan trener i vrata Partizana su mu uvek otvorena.

- Džikić se ispostavio kao pun pogodak. Rekao sam mu: ''Preuzimaš klub, vidiš u kakvom stanju je klub''. Došao je i od prve utakmice promenio koncepciju. Digao je moral igračima i napravio respektabilnu ekipu.

O pomoći države...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Imamo dobru pomoć države i odlično sarađujemo. Sam premijer je učestvovao u dovođenju Telekoma. Nadam se da će nam država i u budućnosti pomoći. Ima tu još i dosta ljudi koji su privatno dali novac. I ja sam dao neki novac kako bi funkiconisali jer smo potpuno stali. Partizan je državni klub i bez države klub ne može da funkcioniše.

O ostavci Miroslava Berića...

- Mića Berić je lično podneo ostavku. Niko iz kluba mu to nije naložio. Podržali smo tu njegovu ostavku i sve se završilo. Ko će umesto njega? Pričao sam sa Vujanićem, ali ta odluka nije hitna. Tu sam do septembra...Videćemo, razmislićemo, pa doneti odluku. Ne na prečac.

O Nemanji Bjelici, Marjanoviću, Jokiću...

- Nemanja je došao iz Evrope gde je bio najbolji igrač. Navikao je da je lopta kod njega i da kreira igru, ali u Americi je drugačije. Mora da prođe nekoliko godina da bi takav postao i u NBA. Pred njim je jedan ogroman rad na leto kako bi fizički ojačao.

- Marjanović je pokazao da ima veliki potencijal za NBA. Mora još da radi jer je u NBA sve u radu.

- Jokić je došao u odličnoj situaciji u Denver. Iskoristio je šansu koju je dobio nakon što se stratni centar povredio. Ameri su oduševljenji s njim, kao i ja.

O očekivanjima u Super ligi...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Očekivanja su baš porasla u poslednje vreme. Možemo mnogo, mada će malo biti problem zbog velike pauze. Idemo do kraja...Nećemo više dovoditi igrače. Imamo veliko poverenej u Džikića i ekipu. Ako on bude imao u planu da dovede nekoga, reći će nam pa ćemo videti. Zavisi i od finansija.

- Mene će u Super ligi zadovoljiti da igrači pokažu volju i želju. O rezultatima je nezahvalno govoriti.

O novoj dvorani Partizana...

- Imamo velike troškove na godišnjem nivou od mlađih selekcija do prvog tima. Vidim da su navijači pokrenuli akciju oko građenja hale. Obavićemo razgovore s njima, a potom krenuti u akciju. Nastavićemo da radimo na tome.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    26. april 2016 | 00:44

    Citate li ovo nepismeni franjevci,vas predsednik kaze da imate veliku pomoc od drzave,licemeri jedni lazljivi!!!

  • Darko

    26. april 2016 | 00:31

    Ogromna, ogromna podrska!!! Dobro pamtim sve...

  • KKP

    26. april 2016 | 08:16

    Hvala sns i naprednjacima, a posebno nasem premijeru, koji za razliku od tadica na vreme shvata PRAVE VREDNOSTI SRBIJE I BREND !!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA