Bajern Dortmundu otima i Humelsa: Prvi čovek Borusije potvrdio pregovore!

Mats Humels sve bliži povratku u Minhen, ako je verovati izjavama prvih čoveka Bajerna i Dortmunda

  • 0
Mats Humels. Foto: AP/Tanjug Mats Humels. Foto: AP/Tanjug

Bajern iz Minhena je počeo pregovore za transfer Matsa Humelsa! Ovu informaciju potvrdili su čelnici Bavaraca, ali i njihovog najvećeg rivala Dortmunda.

Reprezentativac Nemačke je jedan od najtraženijih igrača i za njega su zainteresovani i brojni klubovi iz Premijer lige, ali i najjači klubovi iz Španije.

Po svemu sudeći, jedan od najboljih defanzivaca sveta završiće u Bajernu. Humelsu ugovor sa Dortmundom ističe narednog leta i ovo je poslednja prilika da klub zaradi na njegovom transferi.

Bajern je iskoristio priliku, kao u slučaju Gecea i Levandovskog u prošlosti, koji su takođe iz Dortmunda stigli u redove Bavaraca.

Da su pregovori o transferu počeli potvrdio je izvršni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige, ali i Joakim Vacke, prvi čovek Dortmunda.

- Verujem da će Humels, ukoliko ode, otići u pravcu Minhena. Još uvek ima nedovršen posao u klubu. Njegovi otac i majka žive u Minhenu, njegova devojka je takođe odatle i sve ukazuje na to da će biti svi zajedno na jednom mestu - rekao je Vacke.

Njegove reči potvrdio je i Rumenige.

- Generalno, mogu da potvrdim to što je Vacke rekao. Mats je imao razgovore sa Bajernom. Za transfer je potrebno da se usaglase tri strane i zato vas molim za razumevanje, pošto dalje neću ništa da objašnjavam - rekao je Rumenige.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prema renomiranom nemačkom listu Bild, Bajern je Humelsu ponudio četvorogodišnji ugovor uz platu od 10 miliona evra po sezoni plus bonuse. Dortmundu bi za obeštećenje platili 30 miliona dolara.

Humels je u Dortmund došao upravo iz Bajerna 2009. godine i osvojio je dve titule u Bundesligi, kao i Kup i Superkup, a igrao je i finale Lige šampiona 2013. kada je poražen upravo od njegovog najverovatnije budućeg kluba sa 2:1.

Nedavno je izjavio kako oseća da je svake godine sve dalje od trofeja u Dortmundu i da mu je želja da osvoji Ligu šampiona.

- Još nisam odlučio da li ću napustiti klub, ali na meni je da donesem veliku odluku. Kako starite, imate osećaj da ste svake godine sve dalji od osvajanja velikih trofeja, a ja želim da osvajam titule. Pričao sam sa svojim saigračima i uskoro ću doneti odluku. Liga šampiona je za mene glavni cilj i želim da osvojim taj trofej

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA