Izgoreo ruski sportski ponos (FOTO)

Bob staza u Sočiju u potpunosti je uništena, a upravo tu je u sredu trebalo da bude održana manifestacija na kojoj je trebalo da učestvuju vozači Formule 1

  • 1

Nema više ponosa ruske arhitehture i zimskog sporta. Požar koji je buknuo u Sočiju u noći izmešu ponedeljka i utorka uništio je bob stazu na kojoj su održane zimske Olimpijske igre 2014. godine.

Prethodno 18. januara ove godine rukovodstvo Krasnodarskog okruga izdao je sportskom centru naredbu da obezbedi adekvatnu zaštitu od požara, a takođe je bio povišen nivo opasnosti zbog curenja nekoliko tona freona što može dovesti do trovanja životne sredine u krugu od nekoliko kilometara.

Planirano je bilo da stazom prošetaju i vozači Formule 1, pošto se ovog vikenda u Rusiji u Sočiju vozi trka. Ipak, požar je sve te planove uništio.

A možda je i sreća u nesreći da se dogodio ranije, nego za vreme ceremonije, kada bi osim vozača Formule 1 tu bilo i mnogo publike i običnog naroda.

Foto: blogsochi.ru Foto: Foto: blogsochi.ru
Foto: blogsochi.ru Foto: Foto: blogsochi.ru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA