Fudbalska Evropa na sahrani Miljanića

Na poslednjem ispraćaju legendarnog Čiče i Safet Sušić, Dušan Bajević, Faruk Hadžibegić, Emilio Butrahenjo, Amansio...

  • 0

Fudbalska Evropa i svet oprostiće se u utorak od legendarnog trenera Miljana Miljanića. Dolazak na sahranu legendarnog Čiče potvrdili su predstavnici UEFA, FIFA, delegacija madridskog eala, kao i brojni prijatelji iz nekadašnje SFRJ, koje predvodi Ivica Osim.

Poslednji selektor SFRJ, koji je „plave“ na šampionatu sveta u Italiji vodio do petog mesta, nije bio u Srbiji još od 1992. godine, kada je zbog rata u Bosni i Hercegovini podneo ostavku na mesto trenera Partizana, ali doći će da oda počast legendarnom čoveku od koga je učio trenerski zanat.

Dolazak na sahranu potvrdili su i Safet Sušić, Dušan Bajević i Faruk Hadžibegić. Iz Hrvatske dolaze bivši reprezentativac Slaven Zambata, nekadašnji predsednik FSS Ante Pavlović i Ivica Grnja, iz Slovenije Rudi Zavrl, iz Crne Gore Dejan Savićević, očekuje se i delagacija iz Makedonije, ali i iz mnogih drugih zemalja.

Delegaciju Real Madrida predvodiće Emilio Butragenjo i Amansio Amaro, kao predstavnik UEFA dolazi član Izvršnog komiteta Rumun Mirčea Sandu, dok je iz FIFA potvrđen dolazak, ali još nije poznato ime predstavnika Međunarodne fudbalske federacije.

Miljanić je posle duge i teške bolesti preminuo u petak u Beogradu u 82. godini.

U Fudbalskom savezu Srbije otvorena je knjiga žalosti.

Komemoracija će se održati u utorak od 12 časova u Skupštini Beograda, a sahrana od 14.30 u Aleji velikana na Novom grobolju u Beogradu.

(Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA