Golden Stejt bez Karija razbio Hjuston i obezbedio polufinale, brejkovi Portlanda i Šarlota (VIDEO)

Aktuelni šampioni bez problema obezbedili polufinale zapada, ali će još neko vreme sačekati da vide ko će im biti protivnik

  • 1

Golden Stejt Voriorsi mogu i bez Stefa Karija! Bar protiv raštimovanog Hjustona. Aktuelni šampioni su se plasirali u polufinale zapadne konferencije pošto su na svom parketu u 5. meču u seriji razbili ''Rakete'' 114:81 i tako ukupnim rezultatom 4:1 u seriji prošli dalje.

>>> Stef Kari plakao u svlačionici Golden Stejta

Igrali su ''Ratnici'' bez svog najboljeg igrača Stefa Karija, koji je doživeo povredu na prethodnom meču u Hjustonu, ali su pokazali da i bez njega funkcionišu neverovatno i da su tim koji ne zavisi od jednog igrača. Briljirao je Klej Tompson sa 27 poena, a fantastičnu partiju na granici tripl-dabla imao je Drejmond Grin sa 15 poena, 9 skokova i 8 asistencija. Istakao se i Šon Livingston, koji je sjajno odmenio Karija kao prvi plej sa 16 poena, a 15 je dodao i Brendon Raš.

Džejms Harden je jedini nešto igrao u Hjustonu. Postigao je 35 poena, ali su ga igrači Golden Stejta svesno pustili da igra, jer su znali da će ako zatvore ostale igrače slaviti bez većih problema. Tako je i bilo, jer je osim Hardena samo još Majkl Bizli bio dvocifren sa 11 poena.

Golden Stejt će sačekati još nekoliko dana na protivnika u polufinalu, pošto se u dvomeču Portlanda i Klipersa zakuvalo. Sada su Treilblejzersi bliži plasmanu u polufinale, pošto su napravili brejk u Los Anđelesu, gde su slavili sa 108:98. Klipersi su posle povreda najboljih igrača - Krisa Pola i Blejka Grifina, koji su završili sezonu, potpuno drugi tim. Situacija se potpuno preokrenula posle te dve povrede, iako su pre dvomeča Klipersi bili favoriti i poveli su sa 2:0 u seriji.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Sada je Portland na pobedu od plasmana u polufinale, a do 3:2 ih je predvodio tandem Mekolum - Lilard. Prvi je postigao 27 poena, a drugi ga je pratio sa 22, a istakao se i Moris Harkles. Pokušali su De Andre Džordan, Džej Džej Redik i Džamal Kraford da izvuku svoju ekipu, imali su solidan učinak, ali to nije bilo dovoljno za pobedu i Portland će meč loptu imati za dva dana pred svojim navijačima.

Šarlot Hornetsi su napravili brejk u Majamiju pobedom od 90:88 i tako poveli sa 3:2 u seriji, pa će imati priliku da pred svojim navijačima obezbede plasman u polufinale istočne konferencije NBA lige. Kortni Li je pogodio šut za pobedu u poslednjem minutu na 25 sekundi do kraja, a zatim su Hornetsi odigrali dobru odbranu i sprečili igrače Majamija da dođu do pobede ili produžetka.

Marvin Vilijams je bio najefikasniji u Šarlotu sa 17 poena, a po 14 su postigli Kemba Voker i Al Džeferson. Kod Majamija se istakao Dvejn Vejd sa 25 poena, a pratio ga je Luol Deng sa 16.

Rezultati:

Majami - Šarlot 88:90 (2:3 u seriji)

LA Klipers - Portland 98:108 (2:3 u seriji)

Golden Stejt - Hjuston 114:81 (4:1 u seriji)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jon "Bones" Jones

    28. april 2016 | 17:35

    Draaymond Green - 2. Runda na draftu, za strucnjake bio mali za 4., spor za 3. , a danas je sampion, all-star i "triple-double" masina.. Majstoor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA