Kapiten Južne Koreje nije odslužio vojsku, pa ga izbacili iz reprezentacije

Napadač Arsenala Ču Jong Park nije na spisku selektora zato što pokušava da eskvira služenje vojnog roka koji je u Koreji obavezan i traje dve godine

  • 0

Južna Koreja ne može baš da se pohvali velikim brojem fudbalera koji igraju u najvećim evropskim klubovima, pa je zbog toga mnoge začudila odluka selektora de na spisak od 26 reprezentativaca ne uvrsti napadača londonskog Arsenala, Ču Jonga Parka.

Park, inače kapiten selekcije, precrtan je sa reprezentativnog spiska iz nefudbalskih razloga, jer nije odužio dug prema otadžbini i odlsužio vojsku, što je u Južnoj Koreji obaveza svakog punlotenog i zdravog muškarca. U Koreji je dozvoljeno odlaganje služenja vojske, ali je Park, izgleda, želeo da potpuno eskivira odlazak u "maslinasto zeleno", jer je nedavno dobio desetogodišnju vizu za boravak u Monaku, gde je igrao do prošlog leta i transfera u Arsenal.

- Park bi morao da svoje namere i planove javno obelodani. Kod pozivanja igrača u reprezentaciju, ne možete u obzir uzimati samo njegove individualne kvalitete, već morate razmisliti i o celokupnoj atmosferi. Bitno je da se igrač žrtvuje za državu. Kako na terenu, tako i van njega - poručio je selektor Južne Koreje, Kang He Čoi.

Služenje vojnog roka u Južnoj Koreji traje dve godine i obavezan je za sve državljane, ma čime se oni bavili u životu. Ču Jong Parka je posle povlačenja Đi Sung Parka postao najveća zvezda reprezentacije Južne Koreje. Ali, ni to mu nije pomoglo da se nađe na spisku reprezentativaca za kvalifikacione mečeve protiv Katara i Libana, kao i prijateljski duel protiv Španaca.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA