Siniša Mihajlović bez pitanja desetkovao mladu reprezentaciju Srbije

Selektor "Orlića" Janković u bitke za bodove će morati bez čak desetorice članova koje je Mihajlović pozvao za prijateljske mečeve A selekcije, bez ikakve pređašne komunikacije

  • 2

Siniša Mihajlović, selektor koji još nije ni promovisan na kormilo A reprezentacije već je uspeo da postigne prvi autogol, maćehinskim odnosom prema mladoj reprezentaciji Srbije. Na najavljenom Mihinom spisku od 33 reprezentativca našlo se čak 10 igrača iz mlade reprezentacije.

Sada je selektor "orlića" Aleksandar Janković u problemu, jer mladu reprezentaciju očekuje bitka za bodove (neugodno gostovanje Farskim Ostrvima 4. juna), a ostao je bez osam potencijalnih članova prve postave! Dakle, umesto da najbolji mladi fudbaleri Srbije pomognu reprezentaciji da se plasira na Evropsko prvenstvo, oni će čekati da kod Mihajlovića dobiju šansu na kašičicu u prijateljskim mečevima.

Mihajlović je iz mlade reprezentacije uzeo: golmana Branimira Aleksića,  Matiju Nastasića, Filipa Mladenovića, Aleksandra Ignjovskog, Darka Lazovića, Filipa Đuričića, Lazara Markovića i Stefana Šćepovića. Ako se zna da su povređeni Kirovski i Miljković, onda dolazimo do cifre od deset bitnih fudbalera na koje Janković ne može da računa.

- Imamo petoricu debitanata, dosta novih igrača, koji su prošli period adaptacije kroz U-20 selekciju, formiranu upravo da bismo pokrili "rupe" nastale pozivanjem igrača u A državni tim. Nemojte da brinete što su neki od njih manje poznati. Istakao je selektor veru u svoje izabranike - objasnio je Janković.

Mihajlovićevo pozivanje desetorice mladih reprezentativaca nije ostavilo ravnodušnim Jankovića, ali on kaže da mora da poštuje hijerarhiju.

- Veći problem bi bio da za ovih godinu i kusur dana nismo izbacili igrače za "A" selekciju. Dakle, ovo je potvrda dobrog rada. Nažalost, nisam imao komunikaciju sa Sinišom Mihajlovićem oko ovih igrača. Sa svim prethodnim selektorima: Antićem, Petrovićem i Ćurčićem sam imao korektnu i pozitivnu saradnju, kao i sa selektorima mlađih kategorija Govedaricom i Marićem.  Iskreno, ja sam neko ko drži do reda i pravila ponašanja. U taj red verujem i kada nisam na vrhu hijerarhije. Ne mogu da ulazim u raspravu oko stvari na koje ne mogu da utičem.

Ipak, Mihajlović je pokazao da ne poštuje osnove komunikacije, potrebne za dobro funkcionisanje reprezentativnih selekcija.

- Ja sam uvek spreman na razgovor sa selektorima svih selekcija. Mislim da iz razgovora uvek izađe nešto konstruktivno. Hoću da budem konstruktivan, jer će nam u kvalifikacijama za Mundijal biti potrebna dobra atmosfera. Takva atmosfera se stvara. A da li će selektor A tima da uzme telefon i pozove me, na to ipak ne mogu da utičem - završio je Janković. 

U sličnom problemu je i Zoran Marić selektor omladinske reprezentacije, jer je ostao bez tri najbolja igrača: Lazara Markovića, Matije Nastasića i Srđana Mijailovića, koji su, takođe, pozvani kod Mihajlovića. Omladince očekuju dueli sa Nemačkom, Mađarskom i Rumunijom.

Dolazimo u apsurdnu situaciju da Mihajlović ne želi komunikaciju sa selektorima mlađih selekcija, dok istovremeno odlazi po savete kod Roberta Prosinečkog, koji nije kompetentan da utiče na sastav reprezentacije Srbije, najpre, zbog ekonomskog momenta Crvene zvezde i njenog velikog interesa da fudbalerima diže cenu preko reprezentativnih poziva, i drugo, manje važno, ali nikako zanemarljivo - zbog činjenice da je do pre godinu i po dana radio u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske, koja će Mohajlovićevoj Srbiji biti najveći rival.

Da je Mihajlović preterao, govori i činjenica da je pored tri leva beka - Kolarova, Obradovića i Tošića, pozvao i četvrtog - Filipa Mladenovića. On je standardan član mlade selekcije, ali će umesto nje biti tek četvrti izbor kod Mihajlovića.

Zbog slične situacije, mlada reprezentacija je pre dve godine platila cenu neodlaska na Evropsko prvenstvo, jer je Radomir Antić imao identičan odnos prema selektoru "Orlića" Ratomiru Dujkoviću.

Zbog svega toga Janković je morao da se dovija kako zna i ume i pozove veliki broj debitanata. Na spisku su:

GOLMANI: Marko Dmitrović, Aleksandar Kirovski (obojica iz Crvene zvezde), Nikola Perić (Hajduk Kula).

ODBRANA: Vujadin Savić (Dinamo Drezden), Milan Rodić, Marko Petković (obojica iz OFK Beograda), Nemanja Gudelj (NAK Breda), Aleksandar Pantić (Rad), Miloš Kosanović (Krakovija), Slobodan Lalić (Hajduk Kula).

SREDINA: Filip Malbašić (Rad), Vuk Mitošević (Vojvodina), Slobodan Medojević (Volfsburg), Saša Marković (Partizan), Miloš Jojić (Teleoptik), Nenad Krstičić (Sampdorija), Luka Milivojević (Crvena zvezda).

NAPAD: Nemanja Kojić (Rad), Đorđe Despotović (Spartak Zlatibor voda), Ognjen Mudrinski (Vojvodina), Luka Milunović (Crvena zvezda).

(A.Gligorić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kosticpredrag

    18. maj 2012 | 23:17

    ha,ha,pocelo zezanje,totalni raspad sistema!!!

  • nele011

    18. maj 2012 | 18:37

    steta...dobar terener-i ako sam grobar-ce da bude smenjen vrlo brzo....a ovaj ce kasno da mu vrati igrace sa kojima se SHALIO....ovaj FSS je dno DNA....a Miha ko trener je tu negde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA