TRANSFERI I TRAČEVI: Palas sprema ponudu godine Juventusu, Pastore u Liverpulu

Najnovija dešavanja sa fudbalske pijace

  • 0

Bliži se transfer period, koji će za razliku od nekih ranijih sezona verovatno biti zastupljen i pre prvog jula, jer klubovi širom sveta imaju ideju da dosta prelazaka završe i pre nego što počne Evropsko prvenstvo u Francuskoj, gde je za očekivati da većini igrača skoče cene.

Svetski mediji drugog maja donose nekoliko zanimljivih transfera, od kojih izdvajamo sledeće.

PASTORE-LIVERPUL

Argentinac Havijer Pastore proteklog vikenda bio je pred očima skauta Liverpula koji ima planove da od naredne sezone pojača vezu igračem sa ogromnim evropskim iskustvom. Iako je Pastore za 42 miliona evra stigao u PSŽ iz Palerma 2011. godine njegova cena za koju bi prešao na Enfild je višestruko manja, iako se čak ni britanski mediji ne usuđuju da počnu sa licitiranjem visine transfera.

BENATIJA-ARSENAL

Iako je solidno obavljao posao koliko mu je prostora davao Pep Gvardiola, Medhi Benatija bi mogao već da napusti Minhen i preseli se na Ostrvo. Navodno, Arsenal želi da probudi kontakte koji su bili aktuelni pre nekoliko sezona. Odlazak Benatije će definitivno ubrzati dolazak Matsa Humelsa iz Dortmunda, koji je i više nego aktuelan.

BEŠIKTAŠ- MIKEL

Prve informacije govore da je Džon Obi Mikel dobio ponudu od Galatasaraja, ali Čelsi navodno ne planira da proda svoju zvezdu sa zaradom od 110 hiljada funti nedeljno. Upamtite, Turci znaju da izmišljaju, ali itekako umeju da budu dosledni u dovođenju pomalo istrošenih igrača iz najvećih evropskih liga.

HORN-LIVERPUL

Golman Kelna Timo Horn prema pisanju Kikera mogao bi već ovog leta na Enfild, njegova izlazna klauzula je 9 miliona evra. Saigrač Miloša Jojića i Filipa Mladenovića ima za koji dan punih 23 godina i predstavljao bi ozbiljnu konkurenciju Minjoleu na golu crvenih.

ZAZA-KRISTAL PALAS

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Senzacionalan transfer spremaju u Londonu, gde uprava Kristal Palasa planira da okonča ono što je započela u zimskom prelaznom roku. Simone Zaza, nedorečeni napadač Juventusa bi za čak 30 miliona evra mogao da pređe u Premijer ligu.

NOLITO-MILAN

Nesrećni Milan će pokušati da kupovinom fudbalera iz Španije počne reorganizaciju kluba. Napadač Selte Nolito prvi je pik uprave "rosonera" čija je startna cena 18 miliona evra. Nezvanično, Milan već ima potpisan predugovor sa igračem, ali takođe predstoje razgovori dva kluba.

BAJERN-PJANIĆ

Najveće pojačanje Karla Anćelotija u Bajernu bi trebalo da bude Miralem Pjanić. Iako u Rimu demantuju da će reprezentativac BiH napustiti klub, Bavarci su raspoloženi da daju i najviše do sada traženih 40 miliona evra.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA