ISTORIJSKI FUDBALSKI TRENUTAK: Lester je šampion Premijer lige!

Remi Totenhema i Čelsija označio je fudbalsko čudo

  • 44

Hladio se šampionski šampanjac koji su pripremili fudbaleri Lestera, a posle remija u londonskom derbiju između Totenhema i Čelsija 2:2 mogu i konačno da ga otvore i slave istorijsku, i najsenzacionalniju titulu od kako postoji Premijer liga!

>>> Igrači Lestera slave u transu svoju prvu titulu! (VIDEO)

S razlogom ova liga jedna od najboljih, što se i ovaj put pokazalo.

>>> Zbog čega mislim da je jako važno da Lester ove sezone osvoji Premijer ligu (VIDEO)

Totenhem je sve do 83. minuta imao pobedu na "Stamford Bridžu" posle dugih 26 godina, imao je pre toga i vođstvo od 2:0, ali onda je Eden Azar pogotkom izjednačio na 2:2 i smestio pehar šampiona Engleske u ruke Lesterovih igrača.

Meč je bio prepun tenzija, sudija je morao da interveniše i na kraju poluvremena, pogovoro kada je Musa Dembele ubo Dijega Kostu u oči.

U prvom poluvremenu je Totenhem poveo 2:0 pogocima Kejna i Sona, ali u nastavku su proradili "plavci" - Kejhil je pogodio u 78, a Azar u 83. minutu.

TRENUTNA TABELA, dva kola pre kraja prvenstva:

Lester 77

Totenhem 70

Arsenal 67

Mančester Siti 64

Mančester Junajted 60

Fudbalska bajka se završila na najlepši mogući način - ekipa iz Čempionšipa bez ijednog zvučnog imena i prekomernog bacanja novca uspela je da završi sezonu ispred najvećih engleskih velikana.

Klaudio Ranijeri je trener koji je krenuo u misiju sa "tamo nekim" igračima, čovek je koji je upravo sa mnogo jačim klubovima, pa i Čelsijem, mogao da do titule u Premijer ligi, ali je Italijan kreirao najveću senzaciju u istoriji fudbala. A u novembru 2014. godine, dobio je otkaz na mestu selektora Grčke posle poraza od Farskih Ostrva...

A photo posted by @gippodea on

Lester će prvu titulu u 132 godine dugoj istoriji proslaviti narednog vikenda kada na svom terenu dočekuje Everton.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA