Ludi meč u Teksasu, pobeda Oklahome i neverovatna sudijska glupost! (VIDEO)

Oklahoma, posle uzbudljivog poslednjeg napada San Antonija, dobila drugi meč serije polufinala Zapadne konferencije, Lebron i Kavsi nastavili besprekoran niz u ovogodišnjem plej-ofu trijumfom protiv Atlante

  • 2

Košarkaši San Antonija tek drugi put ove sezone poraženi su na svom terenu, a prvi put u doigravanju, u drugoj utakmici polufinala plej-ofa protiv Oklahome.

Tander je posle debakla u prvoj utakmici serije uzvratio udarac, pobedio 98:97 i seli duel na svoj teren, gde će biti odigrane naredne dve utakmice.

Istovremeno, na Istoku, Klivlend je nakon "čišćenja" Detroita u prvoj rundi, dobro krenuo i protiv Atlante koju je savladao 104:39 u prvoj utakmici polufinalne serije.

Ono što je, ipak, najviše obeležilo prethodno veče u NBA je neverovatan duel u Teksasu u kome je bilo svega: obračun "2 na 1" između Lamarkusa Oldridža sa jedne strane i Vestbruka i Durenta sa druge, kao i čudan, potpuno konfuzan poslednji napad domaćeg tima, uz jednu lošu sudijsku odluku, ali ključnu!

Oldridž je, kao i u prvom meču, bio nezaustavljiv, ovoga puta sa 43 poena!

Vestbruk je meč završio sa 29 poena, a Durent sa 28, i bilo je to taman dovoljno za tesnu pobedu do koje su gosti, ruku na srce, došli i uz pomoć sudija u poslednjih desetak sekundi.

Naime, Dion Vejters je u toj poslednjoj akciji na meču, prilikom ubacivanja lopte u igru iz auta, na 13.5 sekundi pre kraja, evidentno odgurnuo Đinobilija i obezbedio sebi prostor da izvede prekid (pitanje je i da li je to uradio za 5 sekundi). Lopta je stigla do Durenta, ali mu je Grin uzeo i bacio pas ka Milsu, ovaj se kasnije izvukao na tri poena i promašio, a Oldridž nije uspeo da poentira posle ofanzivnog skoka u žestokoj borbi sa Ibakom pod košem, jer je vreme isteklo.

Bio je to vrhunac trilera u "AT&T" centru, završenog trijumfom gostiju.

>>> Navijač San Antonija držao igrača Oklahome u odlučujučem napadu?! (VIDEO)

Novinari su posle meča pitali trenera Sparsa Grega Popoviča kako će reagovati ako liga proceni da su sudije pogrešile što nisu dosudile ofanzivni faul Vejtersa na Đinobiliju.

- Neće mi to ništa značiti, utakmica je završena - glasio je odgovor Popa.

Mnogo više od te situacije "kouču" je zasmetala igra njegove ekipe, posebno u fazi napada. Sparsi su promašili 12 od prvih 13 šuteva na utakmici i kasnije ušli u jurnjavu za gostima.

- Bili smo potpuno dezorganizovani u napadu, mnogo loših šuteva je bilo. Gubili smo meč tri puta i vraćali se, i zato čestitam mojim igračima. Individualno moramo mnogo bolje da igramo, a danas to nismo.

U drugom meču odigranom u noći između ponedeljka i utorka, Klivlend je zahvaljujući Lebronu Džejmsu i Kajriju Irvingu slomio otpor odlične Atlante u Ohaju.

Lebron je ubacio 25 poena, Irving 21, Lav je dodao 17 za trijumf domaćeg tima koji je ispustio vođstvo samo jednom, u četvroj deonici, kada su Hoksi, preko Harfoirda, poveli 88:87.

Na drugoj strani briljirao je reprezentativac Nemačke Denis Šruder sa 27 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA