KARADŽIĆ: Savićević je legenda, jedini je uz Švajcarce doveo u pitanje odluku o prijemu Kosova

Savićević se principijelno zalagao za poštovanje odredbi Statuta, koje su kasnije grubo prekršene, ističe predsednik FSS

  • 14

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić reagovao je na informacije albanskih medija o navodnoj podršci predsednika FS Crne Gore Dejana Savićevića prijemu kosovskog saveza u UEFA.

- Posle burnih dešavanja na Kongresu UEFA i nekih dezinformacija koje su kasnije preplavile medije, osećam obavezu da istaknem sledeće. Dejan Savićević, predsednik FS Crne Gore i jedna od najvećih legendi srpsko-crnogorskog fudbala, bio je jedini, uz predstavnika švajcarskog saveza, koji je diskutovao i stavio pod veliki znak pitanja predlog UEFA da se glasa za promenu Statuta UEFA koji bi i pravno otvorio vrata FS samoporoglašene države Kosovo u članstvo UEFA - rekao je Karadžić.

>>> OGLASIO SE I DEJAN SAVIĆEVIĆ: Nismo glasali za prijem Kosova u UEFA!

Prema njegovim rečima, Savićević se principijelno zalagao za poštovanje odredbi Statuta, koje su kasnije grubo prekršene.

- Uostalom, citiram njegove reči izgovorene sa kongresnom govornicom: "Šta će nam onda Statut ako ga ne poštujemo - poručio je Karadžić.

Kosovski savez primljen je u UEFA, uprkos tome što prethodno nije prošao predlog o promeni statuta, člana 5, tačka 1, da članica može da bude samo država priznata od strane Ujedinjenih nacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Република Српска

    4. maj 2016 | 14:40

    UEFA би сада могла да прими и Исламску Државу

  • Dex

    3. maj 2016 | 19:22

    Hahaha laže

  • Putin

    3. maj 2016 | 22:48

    Sto se izvinjavate licemeri jedni. Prvo pljujete pa lizete. Sram vas bilo. Budite dostojanstveni i ostanite pri svom izjasnjavanju. Sami Albanci su objavili da je i Grcka i Makedonija pored Crne Gore glasala za, i da iz okruzenja samo Srbija nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA