LESTER ZOVE SRBINA NA PROSLAVU TITULE: Doveo sam Vardija i Mareza!

U Lesteru ne zaboravljaju odakle je i s kim sve počelo

  • 4

Istorijski uspeh Lestera, novog šampiona Premijer lige, nije stigao preko noći, o čemu može da posvedoči i predsednik ljubljanske Olimpije i poznati srpski biznismen Milan Mandarić.

>>> MILAN MANDARIĆ, EKSKLUZIVNO: Kako je Srbin oživeo Olimpiju i zašto to ne može sa Zvezdom i Partizanom

On je bio vlasnik "lisica" od 2006. do 2010. godine, kada je od niželigaša u stečaju doprineo da postane stabilan klub.

>>> Fudbaleri Lestera ostaju bez bonusa zbog osvojene titule

Lester je osvojio kup pre nego što je Srbin prodao klub Tajlanđaninu Vičaiju Srivadhanaprabi.

- U to vreme se pojavio Šefild Vensdej, otišao sam tamo, ali sam Lester prepustio čoveku za koga sam znao da je ozbiljan. Nakon prodaje, ostao sam godinu i po u klubu na konsultacijama. Vlasnik Lestera nije mnogo menjao struku, sportski direktor, stručni štab i još neki članovi, sve su to moji ljudi, jedino su doveli Klaudija Ranijerija  - rekao je Mandarić za "Alo" i dodao:

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- U to vreme, učestvovao sam u izboru dovođenja igrača, pa i Džejmija Vardija, koga smo doveli iz amaterskog kluba, ali i Rijada Mareza. Prvi je plaćen pola miliona evra, drugi 1,2 miliona. Nekoliko godina kasnije, oni su prvaci. Lester je primer manjim klubovima da shvate da je sve moguće. Bitna je infrastruktura, temelji, kvalitetni, odgovorni ljudi, a novac ne treba da se baca. Eto, znate i sami da ima premijerligaša koji bace po 200, 300 miliona evra na pojačanja, pa ništa.

Mandarić je otkrio da ima i poziv vlasnika na proslavu titule.

- Baš su me prekjuče zvali vlasnici kluba da dođem kod njih. Protiv Evertona se u subotu slavi titula, ali sam rekao da nažalost ne mogu da prisustvujem slavlju jer baš tog dana igramo protiv Maribora, borimo se i mi za pehar. Moram sa Olimpijom da slavim na kraju sezone - rekao je Milan Mandarić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    5. maj 2016 | 15:12

    Vidim u naslovu pitanje sto ne kupi zvezdu - partizan Pa ko ce da placa nazovi vodje navijaca ustvari retarde koji nista ne rade a stadioni im sluze kao pijaca za prodaju narkotika A da to su neciji sinovi i ko protiv njih pa i premijer izjavi da je nemocan .Toni srbijo

  • Пеђо

    5. maj 2016 | 12:27

    О газда Милутине типично балканско размишљање због којег и јесмо ту где јесмо у блату!!! Ипак су то западњаци и они размишљају " мало" боље од нас и што га не би позвали на прославу ...

  • Gazda Milutin

    5. maj 2016 | 11:18

    Sad ti Mandaricu hoces da pokupis zasluge!?!? Nisko bre!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA