PROTIV TAJPEHA 3:0: Odbojkašice ubedljivo krenule ka Londonu

Azijska selekcija nijednom u setu nije stigla do 20 poena

  • 0

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je startovala na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2012 pošto je jutros u Tokiju, za svega 67 minuta igre, savladala Kineski Tajpeh 3:0 (25:19, 25:15, 25:16).

Utakmica je odigrana u "Metropoliten dvorani" pred 1.450 gledalaca, a sudili su Amerikanac Robert Stal i Vengšeng Luo iz Kine.

SRBIJA: Brakočević (8), Mihajlović, Živković, Krsmanović (2), Malešević, Vesović (12), Ognjenović (2), Veljković (5), Rašić (18), Chebić, Starović (8) i Blagojević (6).

KINESKI TAJPEH: J. M. Teng (4), J. H. Li, K. Ð. Vu, S. T. Vang (9), J. P. Li, V. Ð. Lijao, V. T. Čen (9), V. Č. Čen, M. H. Jang, I.C. Ven (5), J. F. Cai (3) i P. L. Jen.

Prognoze da je reprezentacija Srbije apsolutni favorit u duelu sa Kineskim Tajpehom obistinile su se. Izabranice srpskog selektora Zorana Terzića samo su u uvodnom delu meča delovale nepovezano, što je rezultiralo vođstvom protivnika na prvom tehničkom tajm-autu (8:6).

Adaptacija na igru Kineskog Tajpeha nije, međutim, dugo trajala. Razlika u kvalitetu dve reprezentacije brzo je isplivala na površinu i već na drugom tehničkom tajm-autu bilo je 16:12 za Srbiju.

Ostatak meča protekao je po predviđenom scenariju i najbolje srpske odbojkašice su posle nešto više od sat vremena uknjižile prve bodove na turnira, sa kojeg će pravo učešća na Olimpijskim igrama steći tri prvoplasirana tima, plus najbolja azijska reprezentacija.

Ukoliko jedno od prva tri mesta zauzme neka od azijskih selekcija, plasman od Igre u Londonu izboriće i naredna najbolja reprezentacija iz Azije.

Narednu utakmicu na turniru reprezentacija Srbije igra sutra protiv Tajlanda, a taj meč počinje u 4 sata po našem vremenu.

Interkontinentalni kvalifikacioni turnir u Tokiju traje do 27. maja.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA