Vojvodina slavila na praznoj Marakani: Trujić srušio Zvezdu, Grof isključen! (FOTO) (VIDEO)

Svega je bilo na našem najvećem stadionu: Dva gola Nikole Trujića, genijalnost Marka Grujića i vulgarni ispad Miodraga Božovića

  • 57

Fudbaleri Vojvodine ostvarili su ono po šta su došli u Beograd - pobedu koja se može ispostaviti kao ključna za plasman u Evropu!

Ekipa Nenada Lalatovića, koja je u prethodnoj rundi pobedom nad Čukaričkim Zvezdu gurnula ka tituli, nije imala "razumevanja" za  šampione pred praznim tribinama Marakane.

>>> BOŽOVIĆ ISKLJUČEN! Pogledajte kako je Zvezdin trener psovao sudiju! (VIDEO)

U burnom i veoma sadržajnom meču, gosti su savladali ekipu Miodraga Božovića rezultatom 3:1, uz dva gola Nikole Trujića, majstoriju Marka Grujića i isključenje trenera domaćeg tima!

Božović je u 71. minutu "sočno" izvređao sudiju Nenada Đokića, jer ovaj nije video navodni prekršaj nad Gavrićem za penal. Arbitru nije preostalo ništa drugo nego da pokaže Grofu put u svlačionicu zbog "rafala" psovki i uvreda.

Za razliku od Zvezde, koja nije imala rezultatski imperativ, Voši je ovaj meč bio jako važan zbog borbe za Evropu koju će "lale", po svemu sudeći, videti naredne sezone, jer su zadržali četvrtu poziciju i, još bitnije, formu koja je u usponu pred preostala dva kola.

Rasterećenost koja je u taboru Zvezde nastupila onog trenutka kada je obezbeđena titula uslovila je to da Božović "promeša karte" i Vojvodini suprostavi bitno izmenjen tim bez glavnih poluga: Kahrimana, Ibanjeza, Rendulića, Lukovića, Le Taleka, Donalda...

To je značilo i šansu za goste i oni su je oberučke prihvatili.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kad već Zvezdini "drugopozivci" nisu bili previše motivisani za žešću borbu, jesu gosti, koji su bolju igru u prvih pola sata materijalizovali preko raspoloženog golgetera Trujića. Asistent je u 20. minutu bio Babić, a Trujić, pošto je obišao Supića, pogodio prazan gol.

Jedini Zvezdin potez vredan pomena je zapravo inspiracija i genijalnost pojedinca. Marko Grujić je u 45. minutu demonstrirao sav svoj raskošan talenat, kada je posle solo akcije, u kojojoj je proturio loptu kroz noge čuvaru, majstorski i savladoa Krodića.

Nezadovoljan igrom pojedinaca, Lalatović je u ranoj fazi drugog poluvremena izvršio sve tri izmene, i ispostavio se da je to bio "pun pogodak". Lakićević, Paločević i Sekulić su doneli više agresivnosti u redove "lala", i više opasnih situacija pred golom Supića. Jednu takvu, iskoristio je sveprisutni Trujić na asistenciju Malbašića, koji je izigrao Edsona, za novo vođstvo Vojvodine.

O Zvezdinom defanzivcu iz Brazila je nekoliko puta već rečeno da se nije najbolje snašao. Ova konstatacija je dobila novu potvrdu tokom meča Zvezde i Voše budući da je Južnoamerikanac pokazao da "ni u ludilu" ne može biti rešenje za poslednju liniju. Sem što je morao bolje da reaguje kod oba gola Trujića, poprečnim pasom ka Stojanoviću, pre trećeg gola gostiju, "rešio" je pitanje pobednika i sam sebi napisao ispisnicu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Uzdrmani crveno-beli "padali" su kako je vreme odmicalo, a gosti su tačku na trijumf stavili u 69. minutu preko Paloćevića, čijoj je jednostavnoj "egzekuciji" u prazan gol, prethodio novi defanzivni kiks Beograđana. Madi Miloš Stojanović je dobio loš pas Edsona, uzalud je pojurio za loptom, koja se našla u nogama igrača Vojvodine, i usledila je kazna.

Miodrag Božović je "eksplodirao" dva minuta kasnije zbog toga što sudija nije sankcionisao prekršaj nad Gavrićem, pa je to bio razlog da popularni Grof ispali "rafal" uvreda ka glavnom arbitru, koji je, potpuno zasluženo, isključio trenera Zvezde.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA 1:3

(Grujić 45 - Trujić 20, 58, Paločević)

CRVENA ZVEZDA: Supić, Cvetković, Stojanović, Edson, Anđelković - Ristić (od 64. Stojanović), Grujić, Gavrić, Plavšić (od 69. Vijeira), Babunski - Sikimić (od 6. Orlandić).

VOJVODINA: Kordić - Puškarić, Miletić, Rosić (od 46. Lakićević), Nastić - Jovančić (od 54. Sekulić), Maksimović, Malbašić, Meleg (od 54. Paločević), Babić - Trujić.

VOJVODINA: Kordić - Puškarić, Miletić, Rosić, Nastić - Jovančić, Maksimović - Malbašić, Meleg, Babić - Trujić.

PLEJ-OF

Crvena zvezda -Vojvodina 1:3

(Grujić 45 - Trujić 20, 58, Paločević)

Borac Čačač - Radnik 19,00

Čukarički - Radnički Niš 19,00

Partizan - Voždovac 19,00

TABELA: Crvena zvezda 45, Čukarički 36, Partizan 34, Vojvodina 33, Radnički Niš 29, Borac Čačak 26, Radnik 25, Voždovac 21.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steamroller

    7. maj 2016 | 19:11

    Klasicna namestaljka,znalo se danima unapred ko ce pobediti,ko danas nije odigrao dvojku na Vojvodinu nek ne ulazi vise u kladionice :)

  • Shuki

    7. maj 2016 | 16:45

    Hoce li Zvezda biti kaznjena kao Spartak?

  • Dragan

    7. maj 2016 | 19:31

    3 za 3...klasicna nasa posla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA