Toronto uzvratio udarac, Reptorsi poveli protiv Majamija! Golden Stejt nije imao lek za Lilarda (VIDEO)

Plej gostiju sa 33 poena najzaslužniji za trijumf, Vejd briljirao na drugoj strani sa 38 poena! Ratnici poraženi od Portlanda

  • 2

Posle dva produžetka, Majami i Toronto su odigrali prvi meč polufinalne serije rešen bez dodatnog vremena.

Više sreće u trećem duelu doigravanja na Istoku, imali su Reptorsi koji su savladali Hit kao gosti rezultatom 95:91 i tako vratili prednost domaćeg terena, za vođstvo 2:1 u seriji.

>>> Toronto se revanširao Majamiju, Dragić ponovo krvario na terenu! (VIDEO) (FOTO)

Junak pobede gostiju bio je "probuđeni" plej i lider tima Kajl Lauri sa 33 poena, od čega je 29 postigao u drugom poluvremenu, a čak 14 u poslednjoj četvrtini!

Na drugoj strani još bolji je bio fenomenalni Dvejn Vejd  koji se zaustavio na 38 poena, ali ni njegova najbolja partija u plej-ofu nije bila dovoljna da Majami povede u seriji.

Oba tima meč su završila bez prvih centara nakon povreda Hasana Vajtsajda i Jonasa Valančijunasa. Litvanac je bio centralna figura meča do povrede sa 16 poena i 12 skokova, a igru je napustio u trećoj četvrtini.

Početkom druge deonice van terena je morao i Vajtsajd, nakon pada pod košem i povrede kolena.

Toronto je bio u vođstvu u većem delu utakmice, sve dok se nije razigrao Vejd (4/6 trojke). Lider Majamija je preuzeo odgovornost, pogađao je iz svih pozicija, i "topio" prednost Kanađana. Ipak, na drugoj strani, kada je bilo najvažnije, odgovorio je Lauri. Njegovom "dugom dvojkom", upravo preko ruke Vejda, Toronto je poveo 89:86 na 30 sekundi pre kraja. Bio je to 12. uzastopni poen Laurija u tom trenutku!

Vejd je brzo na drugoj strani polaganjem vratio Majami na "minus 1", da bi De Rozan u preostalom delu meča pogodio 5/6 penala i sačuvao vođstvo gostima.

Poslednju da vrati egal propustio je Džo Džonson 16 sekundi pre kraja, promašivši šut za tri poena pri rezultatu 88:91.

Pored Laurija, u pobedničkoj ekipi istakao se i De Rozan sa 19 poena. Kod Majamija, Dragić sa 12 i Džonson sa 10 poena, bili su, uz Vejda, svi "dvocifreni".

Na krilima Demijana Lilarda, Portland je savladao šampiona Golde Stejt rezultatom 120:108 i tako smanjio na 2:1 u polufinalnoj seriji.

Lilard je meč završio sa 40 poena, 10 asistencija i pet skokova. S druge strane, u odsustvu Stefa Karija dominirali su Drejmond Grin i Klej Tompson. Grin je bio najefikasniji sa 38 poena, 9 skokova i 8 asistencija, Tompson je ubacio 35.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA