ĐOKOVIĆ vs MARI: Dvojica najboljih se bore za titulu, Srbin ponovo prestiže Nadala!

U finalu ATP turnira u Madridu (18.30) igraju prvi i drugi teniser sveta

  • 11

Iza nas je ostalo nekoliko dramatičnih mečeva i neočekivanih iznenanđenja, ali se na kraju ATP turnira u Madridu sve svelo na dva imena. Dvojicu najboljih - Novak Đoković i Endi Mari će od 18.30 minuta započeti svoju finalnu bitku za trofej u glavnom gradu Španije.

Britanac brani titulu iz prošle godine i juri svoj treću ovde, dok je Đoković samo jednom osvajao. Ipak, Srbin je favorit. Pre svega jer je prvi teniser sveta, ali i zbog činjenice da nije izgubio nijedan set tokom turnira.

U polufinalu je savladao Keija Nišikorija rezultatom 2:0. S druge strane, Endi je takođe sa 2:0 ''oprašio'' Rafaela Nadala.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nole trenutno vodi 22-9 u pobedama protiv Marija i, prema njegovim rečima, raduje se ponovnom susretu s njim u finalu. Setimo se samo da ga je pobedio na AO u tri seta.

- Endi je izuzetno poboljšao svoju igru na šljaci i dokazao da je definitivno jedan od najboljih igrača na šljaci. Naše rivalstvo se nastavlja,a  podsećam da smo igrali dosta dobrih finala jedan protiv drugog - rekao je Đoković.

O samoj igri protiv Nišikorija, Đoković je rekao:

Foto: AP Foto: AP

- Nije bilo lako jer su uslovi bili drugačiji. Dan ranije, igrao sam meč pod zatvorenim krovom u veoma prijatnim uslovima, a sada je bilo vetrovito i veoma hladno. Sa takvim situacijama morate da se nosite i ostanete mentalno jaki. Ponosan sam što sam prevazišao ovakav izazov. Kei je igrao dobro, u to nema sumnje.

- Kada igrate protiv vrhunskog i kvalitetnog igrača, on će iskoristiti svaku priliku koju ima kako bi se vratio rezultatski. To se desilo. Imao sam lak forhend da završim pri rezultatu 40:0, onda sam napravio dve dvostruke servis greške, pa nekoliko njegovih dobrih poena i već je taj brejk. Svestan sam, ne smem da dozvoljavam da se takve stvari dešavaju.

Đokoviću je ovo 41. finale na turnirima Masters serije. Ukupno ima 28 pobeda.Ukoliko danas slavi ponovo će prestići Nadala na listi najuspešnijih osvajača Mastersa - imaće 29. titula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA