Bio je suspendovan 4 godine, a potom je iz jedinog pokušaja obezbedio Olimpijske igre! (VIDEO)

Italijanski atletičar uspeo da ostvari podvig vredan divljenja

  • 3

Italijanski takmičar u brzom hodanju Aleks Švarcer postigao je jedan od najvećih podviga ove godine u atletici, a sigurni smo i šire gledano.

On je uspeo da se plasira na Olimpijske igre u Riju, što i nije neka senzacionalna vest, ali to je uradio iz prvog pokušaja posle 3 godine i 9 meseci koje je odležao zbog suspenzije! Važno je reći - i jedinog kvalifikacionog za Rio!

Švarcer je u julu, neposredno pred Olimpijske igre u Londonu, bio pozitivan na nedozvoljena sredstva, pa mu je izrečena kazna od 45 meseci.

Od tada, samo je trenirao, poslednjih godinu dana intenzivirao je rad spremajući se za jedinu kvalifikacionu trku za Rio održanoj u Rimu, i ne samo da je uspeo da ispuni normu za Igre, već je to uradio u velikom stilu, pošto je prvi prošao kroz cilj u vremenu od 03:39.00!

Bio je to i više nego dovoljan rezultat da se plasira u Rio, jer je norma bila da deonicu od 50 kilometara završi u vremenu od 04:02.00 sata.

Njegov prolazak kroz cilj navijači su pozdravili burnim ovacijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    8. maj 2016 | 18:43

    Sa novim dopingom sve je puno lakse

  • Aca- faca

    9. maj 2016 | 22:53

    Najimbecilniji sport na svetu i to jos olimpijski a rvanje hoce da izbace iz programa?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA