Kakva drama u Holandiji: Ajaks u poslednjem kolu izgubio titulu!

"Kopljanici" remizirali sa otpisanim De Grafšapom, što je iskoristio PSV i drugi put zaredom postao prvak Eredivizije

  • 7

Fudbaleri PSV Ajndhovena odbranili su titulu šampiona Holandije trijumfom nad Zvoleom rezultatom 3:1, ali je trofej u vitrine "filipsovaca" zapravo uneo De Grafšap, koji je na svom terenu sprečio Ajaks da pobedi i tako zadrži lidersku poziciju!

Ekipa Franka De Bura je, potpuno neočekivano, odigrala 1:1 sa ekipom koja će u nastavku sezone igrati baraž za opstanak u prvoj ligi!

Gosti iz Amsterdama poveli su preko Junesa u 16. minutu i bio je to trenutak kada je malo ko mogao i da pomisli da će epilog meča i čitave sezone biti košmaran za navijače slavnog kluba.

Ali...

Smets je u 55. minutu izjednačio, pa je Ajaksu ostalo četrdesetak minuta da grozničavo juriša na gol De Grafšapa za novim vođstvom. Ređale su se šanse, pritisak nije jenjavao, pa ipak, na kraju gola nije bilo.

Domaći tim je izdržao nalete protivnika i sačuvao bod, koji mu ne znači mnogo, ali PSV Ajndhovenu sve!

Na poslednji zvižduk sudije većina igrača Ajaksa je u o očaju popadala na travu. Utučen, trener De Bur je samo šmugnuo u svlačionicu. U neverici su bile i legende kluba, De Burov pomoćnik Denis Berkamp, te Mark Overmars i Van Der Sar koji su iz lože prisustvovali šokantnom završetku meča.

Na kraju, tabela vrha holandskog prvenstva izgleda ovako: PSV 84 boda, Ajaks 82...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 57

    8. maj 2016 | 16:45

    E TO JE FUDBAL !

  • Futsalista

    8. maj 2016 | 18:33

    Srbi ugledajmo se na De Grasaf i Aston Vilu. Postenje NO 1!!!

  • Звезда

    8. maj 2016 | 17:02

    То баш није згодно.. Задње коло. Мада код нас плачу неки цело првенство, а разлика у бодовима +30 па и више.Они плачу што су пропустили прилику, а ови овде што су немоћни били да сустигну.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA