OLE NOLE! Posle pet godina Đoković je opet kralj Madrida! (VIDEO)

Novak Đoković pobedio je Endi Marija sa 2:1 i osvojio svoju 29. titulu na Mastersima

  • 46

 Novak Đoković  je kralj Madrida! Posle pet godina ponovo je osvojio titulu u ovom gradu! Srbin je u finalu pobedio Endi Marija sa 6:2, 3:6, 6:3 i stigao do svoje 29. titule na Mastersima.

Na taj način je ponovo pretekao Rafaela Nadala i postao najuspešniji na ovim turnirima. Đokoviću je ovo bilo 41. finale na turnirima Masters serije.

Treba istaći da Novak nije igrao u Madridu 2014. i 2015. jer je na poslednjem nastupu 2013. godine doživeo neke neprijatnosti pa je odlučio da ne nastupa.

>>> Ðoković: Lagao bih kada bih rekao da ne verujem da mogu da nadmašim Federera!

U dosadašnjim susretima protiv Mareja Novak sada vodi sa 23-9.  Zanimljivo je da je Đoković u poslednjem gemu spasao čak sedam brejk lopti da bi osvojio titulu, koju je branio upravo Mari.

Inače, finale je bilo zanimljivo, ali sa dosta oscilacija oba igrača. Đoković je izdominirao u prvom setu , da bi Mari to uradio u drugom. Tek treći set je odlučio pobednika,a tu je mentalna snaga Đokovića došla do izražaja.

Ono što je zanimljivo je da Đoković do sada nikada nije izgubio od Marija kada je uzeo prvi set. Tradicija se nastavila i u Madridu.

Prvi set je protekao u apsolutnoj dominaciji Novaka Đokovića. Bio je to pravi čas tenisa, tek da se vidi ko je prvi na listi. 

Činjenica da je Mari uzeo samo tri poena na servise srpskog asa, a da je Novak imao dva brejka, dovoljno govori o tome kolika je to dominacija bila.

Brejk u prvom gemu je najavio ovakav ishod, a onda je usledio i onaj drugi za 4:1 kada se Mari već i predao.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

U drugom setu viđena je potpuno drugačija slika. Počelo je sve vrlo izjednačeno, a onda je Mari zaigrao mnogo bolje.

Počeo je da šalje duboke lopte u polje Đokovića, a naš as nije uspeo da odgovori na pravi način.

Usledio je brejk za 3:1, a zatim malo kasnije i 5:2 imao je Britanac. Bilo je jasno da je ovaj set izgubljen iako je Đoković uzeo i treći gem.

Nole je naravio tri duple greške i to u kritičnim momentima kojima je direktno poklanjao brejkove rivalu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U trećem setu vodila se velika borba. Novak je ponovo dobro počeo, poveo sa 2:0 uz jedan brejk, ali je rival odmah uzvratio brejkom i uveo meč u neizvesnost.

Treba istaći da je Nole naravio tri duple greške na meču i to u kritičnim momentima, a sa dve je direktno poklanjao brejkove rivalu.

Ključni momenat meča bio je šesti gem kada je Novak novim brejkom poveo sa 4:2. Odmah zatim je potvrdio brejk za 5:2 i najavio pobedu.

Ali, nije bilo tako lako. Mari je uzeo svoj servis za 5:3, a zatim je na servis Đokovića došao do 15:40, ali se Nole vratio. Imao je Britanac čak sedam brejk lopti ali nije uspeo da iskoristi nijednu. Bio je ovo najduži gem na meču, ali i na turniru. na kraju Đoković je uspeo da ga osvoji i trijumfuje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    8. maj 2016 | 21:07

    SVAKA CAST NOLE!!!!

  • Milena

    8. maj 2016 | 21:09

    Nole,ako Bog da i Sveti otac Vasilije ove godine ces osvojiti i Rolangaros...A Mi svi ostali koji te volimo molicemo se da se taj san konacno i ostavari,a ima nas zaista puno!!!..

  • Ljuba

    8. maj 2016 | 20:39

    Nole terminator bravo maestro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA