Nova sprdnja iz Evrolige! Osvajaču Evrokupa oduzimaju licencu!

Čelnici Evrolige ponovo pokazali konfuziju u organizaciji takmičenja koje se ionako zasniva na finansijskom interesu, a ne sportskom

  • 14

Rat između FIBA i Evrolige traje još uvek, a pitanje je kako će se završiti.Ali, bez obzira na sve Evroliga je pokazala koliko je neozbiljno takmičenje po ko zna koji put.

Na stranu to što se gleda finansijski interes, a ne rezultat na terenu, već je najveći problem što se pravila menjaju kako se kome učini da treba.

>>> Galatasaraju Evrokup i plasman u Evroligu!

Sećamo se svi sezone 2012/13 kada je pravilo bilo da najbolja ekipa u ligaškom delu ABA lige ide u Evroligu. Čim je Igokea to ostvarila odmah se sve prebacilo na finaliste.

Ovoga puta Evroliga je ponovo pokazala svoju lošu stranu. Kako prenosi ruska agencija TAS pobednik Evrokupa Galatasaraj bi mogao da ostane bez Evrolige, ukoliko bi Lokomotiva Kubana napravila iznenađenje i slavila na fajnal-foru u Berlinu. (Možda nije realno ali je moguće)

Foto: Marko Todorović        Foto: Marko Todorović

- Ukoliko klub osvoji Evroligu i ne osvoji B licencu (osvajanjem VTB šampionata, što će biti teško za Lokomotivu), dodeliće mu se C licenca, koja je namenjena pobedniku Evrokupa (u ovoj sezoni Galatasaraj). U tom slučaju Galatasaraj će ostati bez C licence” - prenosi TAS stav Evrolige.

Znači, klubovi su se pre sezone takmičili za trofej i ulazak u Evroligi, a onda im na kraju kažu "Puj pike ne važi"

I nije im ovo prvi put, nekoliko godina zaredom su kažnjavali Ppartizan raznim manipulacijama kako bi izbegli da im daju A licencu.

To je ta Evroliga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Keza

    9. maj 2016 | 18:32

    Evroliga je zlo takmicenje, treba se ugasiti

  • Patrik

    9. maj 2016 | 16:47

    Mislim da je Lokomotiva već ispala u VTB ligi od CSKA

  • Laf

    10. maj 2016 | 08:18

    EL je ozbiljna organizacija da bi pravila propuste i klubu poput partizana za koga ne znaju ni odakle dolazi i koju Drzavu predstavlja davali A licencu.EL u svom takmicenju hoce da ima samo klubove sa tradicijom u svojim Zemljama i na osnovu toga formira takmicenje.Ne mislite valjda da slusaju i uzimaju u obzir kojekakve komentare koji dolaze od nekih marginalnih novinara ili ozlojedjenih simpatizera odredjene populacije.Potpuno jasno su se izjasnili kome je mesto u eliti Evrope a kome u drugom po rangu takmicenju poznatijem kao eurocrem kup a zalopojke koje dolaze sa odredjenih lokacija nemaju nikakav uticaj i sta vise sluze nam svima za zabavu.Ocito da se i u EL dobro zabavljaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA