≫ 

BRUKA REALA: Klub zabranio igraču da priča na katalonskom (VIDEO)

U Španiji se uveliko polemiše o postupku predstavnika madridskog kluba

  • 15

U madridskom Realu postoji zabrana igračima da govore na katalanskom jeziku, a o tome se u Španiji i te kako bruji nakon utakmice "kraljevića" sa Valensijom (3:2).

Rezervni golman Reala Kiko Kasilja upitan je u miks zoni od strane novinara radija "Katalunja" da izjavu da na katalonskom jeziku. Golman se inače rodio u Kataloniji, i u Real je stigao nakon sedam godina igranja za Espanjol, tako da nije video problem u zahtevu novinara.

Međutim, predstavnik Reala to nije dopustio, dodajući da Kasilja može da odgovori samo na španskom jeziku.

Da stavimo sa strane politički momenat u svemu ovome zbog dugogodišnjih pokušaja da se pokrajina otcepi od Španije, valja pomenuti da su upravo Katalonci Huan i Karlos Padros učestvovali u osnivanju Reala...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    9. maj 2016 | 19:32

    Ajde molim Vas ne pričajte gluposti. Vi bi kao dozvolili da se npr igrac Partizana ili Zvezde sa kosova obrati na albanskom..

  • Bzvzz

    9. maj 2016 | 20:33

    Vidite spanija ne dozvoljava kataloniji da se otcepi i postane samostalna drzava.. Isto tako ni velika britanija ne dozvoljava irskoj i velsu da se otcepe od ujedinjenog kraljevstva koje je pod upravom engleske.. A opet i jedni i drugi podrzavaju otcepanje kosova od Srbije i prihvataju tu navodnu nezavisnost

  • Milivuk

    9. maj 2016 | 19:17

    Nema nista gore nego kad politika umesa svoje prste u sport.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA