≫ 

MVP, MVP, MVP! Spektakularan povratak Karija, Voriorsi poveli 3:1! (VIDEO)

Na Istoku, i Majami je pobedio posle produžetka i tako izjednačio rezultat u polufinalnoj seriji protiv Toronta

  • 0

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Portland u četvrtom meču polufinalne serije Zapada, posle produžetka, rezultatom 132:125, pa ih sada samo trijumf deli od plasmana u finale konferencije NBA lige

Navijači Voriorsa imali su noćas dvostruki razlog za radost, jer se u tim vratio lider tima i MVP lige Stef Kari, koji je odigrao prvi meč serije sa Portlandom od povrede u duelu sa Hjustonom. I to kako!

Iako je promašio prvih devet pokušaja za tri poena, Kari je u nastavku "namestio" ruku (posle toga šutirao 5/7 za tri) i vodio svoj tim do trijumfa sa 40 poena!

Foto: Guliver/Steve Dykes/Getty Images Foto: Guliver/Steve Dykes/Getty Images

Na krilima Demijana Lilarda (36p, 9/30 iz igre, 13/16 penali) Trejlblejzersi su ušli sa prednošću 111:108 u poslednji minut, ali je Harison Barns 52 sekunde pre kraja anulirao prednost "pionira" i uveo meč u produžetak, u kome su navijači videli "one man show".

U dodatnih pet minuta neverovatni Kari je odigrao simultanku!

Plej gostiju je postigao neverovatnih 17 poena tako da je svaka odbrana protiv njega gubila smisao. Sa dve trojke, Kari je demoralisao igrače domaćeg tima, koji jednostavno nisu imali odgovor za spektakularan "rafal" najboljeg šutera lige, kome su za "tripl-dabl" nedostajali dve asistencije i skok.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Pored Karija, najzaslužniji za pobedu Golden Stejta bili su, po običaju, Klej Tompson sa 23 poena i Drejmond Grin, koji se zaustavio na 21.

Uz Lilarda, najjači otpor Ratnicima pružali su Mekalum sa 24 poena i Aminu sa 18.

Neverovatno, ali istinito, već treći meč od četiri u seriji Majamija i Toronta završen je posle produžetka!

Hit je, pre ponovne selidbe serije u Kanadu, izjednačio na 2:2, savladavši goste 94:87.

Dvejn Vejd je ponovo bio na visini zadatka i apsolutno najzaslužniji za pobedu ekipe Erika Spolstre, sa 30 poena i pogotkom za produžetak 12 sekundi pre kraja! U dodatnom vremenu Majami su ka trijumfu "povukli" Vinslou, Deng i Dragić, da bi Vejd, na samom kraju, zakucavanjem stavio tačku na još jedan uzbudljiv duel ove serije.

Na drugoj strani, podbacili su glavni igrači Reptorsa De Rouzan (9p) i Kajl Lauri (10p), koji je promašio svih šest šuteva za tri poena. U njihovom "odsustvu" najviše su se istakli Terens Ros i Kori Džozef sa po 14 poena.

Podsetimo, oba tima igrala su bez prvih centara Hasana Vajtsajda i Jonasa Valančijunasa, koji su se povredili u prethodnom duelu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA