Đoković pred odbranu u Rimu pričao o Mariju i Morezmo, Toniju Nadalu i stanju "velike četvorke"

Kao zapeta puška spreman je najbolji teniser sveta za izazove u "večnom gradu"

  • 3

Nema mnogo vremena za odmor u sezoni za Novaka Đokovića, koji je brzo posle osvojene titule u Madridu pred novim izazovom, a to je odbrana titule u Rimu, gde je tradicionalno lepo dočekan.

Sam ističe da se u "večnom gradu" dobro oseća, tako je i ovaj put.

>>> Novak izazvao ludnicu u Rimu: Stotine navijača i Mari na sparingu, uživo prenošen trening (VIDEO)

- Dobro se osećam. Nije mi prvi put da igram nedelju za nedeljom, turnire na kojima branim trofej. Sad se nadam da mogu da nastavim da igram na visokom nivou, i da ostanem svež. Rolan Garos? Nije u redu da pričam sad o drugim događajima, fokus mi je ovde u Rimu - rekao je Novak na prvom obraćanju medija pred početak takmičenja.

Upitan da prokomentariše raskid saradnje između Endija Marija i Ameli Morezmo, Đoković je rekao da razume Francuskinju s obzirom da ne može mnogo da putuje i posveti se poslu jer je postala majka.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ne znam precizno razlog razlaza, ali je svakako izazov da se dobro organizujte kada imate privatne obaveze. Teško je da se potpuno posvetite, pogotovo kad je u pitanju šampionka kakva je Morezmo, pa i Boris Beker, i ostali bivši teniseri koji su postali treneri. Još se Ameli i porodila pre pet-šest meseci. Najveći i najteži posao na svetu je posao majke, tako da mogu da zamislim kako joj je bilo na putovanjima - rekao je Đoković, dodajući:

- Naravno, naš sport je individualan, ali sve što se dešava u vašem timu utiče i na vaše partije. Provodite mnogo vremena sa tim ljudima koji sa vama putuju. Oni su porodica, prijatelji, na njih se oslanjate u teškim momentima. Sa njima delite životna iskustva, jer njih viđate verovatno više i od svojih roditelja - istakao je Novak.

Kakvo je stanje "velike četvorke"?

Foto: Guliver/Dennis Grombkowski/Getty Images Foto: Guliver/Dennis Grombkowski/Getty Images

- Pa, tu je Vavrinka sa dva gren slema i Čilić s jednim, tako da mislim da nismo više samo nas četvorica, pre svega. Tu su igrači nove generacije koji pokazuju neku novu snagu, odličnu igru, drugačiji nivo agresivnosti u igri, rekao bih, kao Aleksandar Zverev ili Dominik Tim. Ti momci će definitivno biti veliki izazov top igračima u budućnosti. Usudio bih se da kažem da je to krug života i teniske evolucije, dobijate novu grupu igrača. Neko će nas na kraju sve zameniti.

- Dominacija koju su Nadal i Federer imali pre nego što smo se priključili Mari i ja bila je ogromna. Nas dvojica smo se priključili i napravili grupu od četvorice igrača koji se bore za najveće titule.

Nedavno je Toni Nadal, stric i trener španskog tenisera, poručio da Đokovićeva dominacija ne bi bila tolika da su Nadal i Federer na vrhuncu svojih mogućnosti.

Kroz smeh je Novak o tome rekao:

- Uopšte ne razmišljam o tome.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delije Čikago

    11. maj 2016 | 12:43

    Kako je iskulirao Tonija, to majstore.

  • Loki

    11. maj 2016 | 13:24

    Isto se tako moze reci da njihova dominacija ne bi bila tolika da je djokovic tada bio na vrhuncu... ljubomora, sujeta...

  • 3seta

    11. maj 2016 | 14:56

    Kakav breToni Nadal...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA