TEODOSIĆ ZA TELEGRAF: O Zvezdi, fajnal-foru Evrolige i ''pritisku iz prošlosti''

Najbolji srpski košarkaš dao kratak intervju za naš portal neposredno pred odlazak na fajnal-for Evrolige

  • 7

Klasu je nebrojeno mnogo puta pokazao - vreme je da Miloš Teodosić zvanje jednog od najboljih plejmejkera u istoriji Evrolige kruniše trofejom u ovom takmičenju.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije je otputovao u Berlin gde će od petka do nedelje trajati fajnal-for Evrolige i gde će popularni Teo još jednom pokušati da osvoji titulu evropskog šampiona.

Prethodno je šest puta bio na završnom takmičenju, dok je finala gubio 2010. sa Olimpijakosom i 2012. godine sa moskovskim CSKA.

Ruski tim je četiri puta uzastopno igrao F4 i nijednom se nije domogao trofeja, iako su na završni turnir dolazili kao veliki favoriti. Panika i strah su se polako uvukli među navijače Armejaca, svi se boje da i ove godine ''pritisak iz prošlosti'' ne poremeti ekipu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ne može, ne opterećujemo se onim što je iza nas. Samo gledamo napred i ne mislim da će bilo šta uticati na ekipu - rekao je Teodosić u kratkom razgovoru za Telegraf, a potom nastavio:

- Psihološka priprema je sastavni deo sporta ali nije bilo nikakavih posebnih ''radova'' pred Berlin. Mi smo tim koji zna svoje ciljeve i idemo ka njima. Razliku ekipi donosi onaj ko je vodi sa klupe. Razlike uvek ima, od trenera do trenera. Naravno, ni sastav tima nije isti svake godine.

Na prvom stepeniku ka cilju čeka ih dobro poznat protivnik - ekipa Lokomotive! Ruski tim je u četvrtfinalu izbacio Barselonu rezultatom 3:2 u seriji, što znači da Teo i CSKA do poslednjeg trenutka nisu znali ime protivnika. A nisu ga ni priželjkivali pred peti odlučujući meč ova dva tima u Krasnodaru.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ne priželjkujem protivnike. Na fajnal-foru moraš da pobediš dve utakmice da bi došao do cilja, i to je jedina istina. Svako ko dodje do F4 je za veliki ''respekt''. Tu nema dileme. Lokomotiva je ekipa koju odlično poznajemo iz domaće lige i nema sumnje da će nam biti jak rival - istakao je Teodosić i dodao:

- Eventualno finale i meč sa Fenerbahčeom koji svi očekuju ne mogu da prognoziram. Misli su mi trenutno usmerene samo na polufinale. Polako, korak po korak.

Iako su trojica Srba članovi Fenerbahčea, veliki deo navijača u Srbiji će navijati da upravo Teodosić osvoji trofej. Pogotovo onaj deo zvezdaške javnosti u kojoj kruži priča da će Teo ''obući dres Crvene zvezde onog momenta kada osvoji Evroligu sa CSKA''.

- Znate moj stav o tome. Igraću sigurno u Zvezdi. Ne znam kad, ali to će biti u trenutku kad budem mogao konkretno da pomognem, ne samo da stojim na terenu. Svakako imam još godinu dana ugovora sa CSKA - zagonetno je Teodosić odgovorio za kraj.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    12. maj 2016 | 16:25

    Teo kralj!!

  • Delije Čikago

    12. maj 2016 | 18:55

    To care.

  • Gospodin Pendula

    12. maj 2016 | 21:29

    Dobar je igrac, ...ali mislim da Zoc i Bogdan, Vesely, Kalina ..uzimaju titulu! Onako isprangijati jedan Real to nikad nisam video da je Real bio onako inferioran , potucen...ponizen ! Cak nisam ni toliko siguran da ce polufinale proci tako lako ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA