≫ 

Pre dve godine je mislio da umire, sad je stao uz rame legendama Partizana! (FOTO)

Dve godine posle životne traume Marko Jovanović na bajkovit način osvojio trofej sa voljenim klubom i postao tek treći igrač u istoriji crno-belih koji ima četiri osvojena Kupa

  • 4

Pre dve godine Marko Jovanović je tražio odgovor na životno pitanje od čega boluje, misleći u pojedinim trenucima na najgore. Život i sreću koju je kao fudbaler imao, odjednom su počeli da smenjuju slike bolničkog kreveta i borba za život.

>>> Jovanović otkrio zašto je od navijača otrčao ka klupi da proslavi gol, Vlahović hteo da preskoči ogradu (VIDEO)

Dobro poznata priča završila se "hepi endom", ispostavilo se da je umesto leukemije, štoper Partizana imao "samo" jači virus koji je protrčao koz njega i bio je to trenutak kada je "ponovo rođen".

Najveću pobedu, onu na terenu, dve godine posle najtežeg perioda u životu, Marko je ostvario u voljenom klubu na bajkovit način: Dao je gol u finalu Kupa, osvojivši pritom četvrti trofej tog ranga u crno-belom dresu, što su pre njega uspele samo dve ikone kluba, Stjepan Bobek i Saša Ilić.

- Realno, sama činjenica da se nalazim u društvu takve dve igračke legende Partizana koje su ostavile i ostavljaju, mislim na Sašu, neizbrisiv trag u istoriji kluba, je nešto neverovatno - kaže Jovanović za Telegraf.rs.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Iskreno, ni po čemu ne zaslužujem da sam u tom društvu, ali eto, zaista mi prija činjenica što sam tu i to je sjajan podatak za mene. To ostaje za ceo život, nikad se ne zaboravlja, ostaje uvek u biografiji i sećanjima, jer se fudbal igra za trofeje i mnogo mi znači ova pobeda.

>>> Urnebesni povratak Partizana iz Milanovca: Ko je ljuštio pivo, a ko vodu i ko je brat Imperatore! (VIDEO)

Prošlo je dve godine od kada su doktori posumnjali da Jovanović ima rak limfnih žlezda. Ispostvilo se da su pogrešili. Prolazeći kroz dramu Marko je postao drugačija osoba.

- Taj period pamtim kao najteži u životu, i za mene i za moju porodicu, ali sam dosta naučio iz toga. Naučio sam da cenim neke stvari koje nisam cenio do tada, i gledam drugačije na život - priseća se Marko perioda kada mu se svet zamalo srušio.

- Očvrsnuo sam posle svega, zbog svega što mi se dešavalo tada.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kako to često biva u pričama sa srećnim krajem, posle muke, usledila je sreća, koju je Marko dočekao u svom Partizanu. Gol u finalu i trofej.

- Eto, i Bog me je pogledao da moj gol u finalu bude bitan. Mnogo mi znači, sve se okrenulo, ali ne želim da upadam u euforiju, jednostavno sam presrećan. Mnogo mi znači i jedan je od najlepših trenutkaka u karijeri i samim tim u životu. Sve se lepo namestilo.

>>> Da volim crno-bele: Ovako je grmelo u svlačionici Partizana posle osvajanja Kupa (VIDEO)

Dan posle trijumfa u Kupu, da li su se glave "ohladile"?

- Jesu, koliko-toliko. Osećaj je sjajan. Od svih ciljeva koje smo zacrtali u januaru ovo je bio glavni, da osvojimo Kup. Jer, u tom trenutku je bio jedini realan, pošto je Zvezda u prvenstvu mnogo odmakla, i nije bilo realno da osvojimo titulu. Toliko su nam bodova bežali da je Kup bio glavni cilj i mi smo ga ispunili.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Trofej, pa još bez primljenog gola? Nezabeleženo.

- Da kažem prvo ovo: kad pogledate svaku zemlju, kup je svuda jako važan. Evo pogledajte koliko je FA Kup u Engleskoj cenjen kod navijača i bitan za njih. Klubovi koji kroz prvenstvo ne mogu da dođu do Evrope ili trofeja, oni kroz kup vide svoju šansu, jer za 90 minuta, ako se poklope kockice, mogu da doguraju daleko. Tako da, doći do finala bilo gde, je teško. A mi smo u finalu pobedili ekipu koja je eliminisala Čukarički, Borac i Vojvodinu, ekipe koje su ove sezone bile među najboljima u ligi. I način na koji smo to uradili, bez primljenog gola, je velika stvar.

>>> Saša Ilić otkrio šta je rekao navijačima Partizana tokom prekida (VIDEO)

Da li je osvajanjem Kupa turbulentna sezona spašena? Mnogi kažu da nije...

- Bilo je uspona i padova. Imali smo učinak u Evropi koji godinama nije bio takav, jer osvojeno je 9 bodova i minut je falio da se obezbedi prolaz dalje. Sa druge strane, najnegativniji utisak je, naravno, prvenstvo gde je Zvezda mnogo odmakla, i to je za dublju analizu. Treća stvar, osvojen je kup i zato, kada sve saberem, mislim da ova sezona ne može da se smatra promašenom.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Mnogi će osporiti takvu konstataciju?

- Koliko god to drugi tako pokušavali da predstave, osvojili smo trofej, u Evropi bili nikad bolji i imali minus u prvenstvu. Mislim da je ovo bila dobra sezona za Partizan, ne može da se kaže da je odlična. Sama činjenica da smo osvajanjem trofeja obezbedili Evropu je takođe uspeh sam po sebi. Znam da je titula važna zbog Lige šampiona i zbog svega što ona nosi, ali to nije bio realan cilj kad smo se okupili u januaru. Ono što je bilo do nas, mi smo uradili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca- faca

    12. maj 2016 | 21:43

    Navijam za Zvezdu ali tebi decko zelim svaku srecu.

  • Vaše ime

    12. maj 2016 | 23:38

    Zvezdas sam i ne volim partizan, ali ovom coveku skidam kapu. Svaka cast majstore!

  • Aca Delija

    13. maj 2016 | 00:15

    Svaka cast ovom coveku,znam kroz sta je prosao i izborio se!ziveo sport!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA