Grant: Pravedno je da Di Mateo ostane trener

Dojučerašnji trener Partizana impresioniran je zaslugama italijanskog stručnjaka za Čelsijevu titulu evropskog prvaka

  • 0

Italijanskom treneru Robertu di Mateu (41) pošlo je za rukom ono što nije Izraelcu Avramu Grantu (57), dojučerašnjem treneru srpskog fudbalskog prvaka Partizana. Osvojio je Ligu šampiona s Čelsijem kao vršilac dužnosti šefa stručnog štaba.

Grant je u sezoni 2007/08. imenovan za trenera londonskog tima mesec dana od početka takmičenja, pošto je prekinuta saradnja sa Portugalcem Žozeom Murinjom. Zamisao je bila da Izraelac premosti sezonu, a on je uspeo da odvede Čelsi u finale Lige šampiona, gde su "plavi" nesrećno izgubili na penale od Mančester junajteda.

Di Mateov podvig je vredan sam po sebi, a tim pre što je tim preuzeo početkom marta, kada je Portugalac Andre Viljaš Boaš potrošio sav kredit.

– Di Mateo je junak. On je najzaslužniji što je Čelsi ostvario najveći uspeh u svojoj istoriji. Uradio je nešto neverovatno. Izgledalo je da će Čelsiju ova sezona biti za zaborav, a Di Mateo ga je doveo na evropski tron i do trofeja u Kupu Engleske. Nije moje da sudim hoće li Di Mateo da ostane Čelsijev trener, ali smatram da bi to bilo pravedno – izjavio je Grant engleskim medijima.

Grant nije ostao trener Čelsija onda. Na leto je na klupu doveden Brazilac Luiz Felipe Skolari.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA