≫ 

Oklahoma je u finalu, San Antonio ide na remont! (FOTO) (VIDEO)

Durent i Vestbruk "zagrmeli" protiv Sparsa u šestoj i poslednjoj utakmici polufinalne serije Zapadne konferencije

  • 2

Drugi finalista NBA lige sa zapadne strane severnoameričkog kontinenta je Oklahoma Tander.

Ekipa Bilija Donovana je u šestoj utakmici polufinalne serije plej-ofa nanela težak poraz San Antonio Sparsima, ne toliko rezultatski ubedljiv koliko igrački, na kraju 113:99.

U finalu, Oklahomu čeka Golden Stejt. Kakva će to napadačka eksplozija biti: sa jedne strane Kari i Tompson, sa druge Vestbruk i Durent!

Razorni tandem Oklahome je i protiv Teksašana pokazao da mu ni najtvrđa odbrana lige ne može ništa! Durent je utakmicu završio kao najefikasniji sa 37 poena, Vestbruk je dodao 28 i bilo je to više nego dovoljno da domaći tim pred svojim bučnim navijačima eliminiše "istrošene" Sparse u čijim je redovima, možda i poslednji put, zaigrao legendarni Tim Dankan.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Vremešni krilni centar San Antonija odigrao je najbolji meč serije, postigavši 19 poena, uz njega "dvocifreni" su bili Lenard sa 20 i Oldridž sa 18 poena, dok su ostali, poput Parkera (6p) i Grina (9p), potpuno podbacili.

Jasno je da će posle ove sezone uslediti radikalni rezovi u ekipi Sparsa koju su čitave sezone "vukli" Lenard i Oldridž, i samo sporadično nekada velika trojka Parker, Dankan, Đinobili, koja je, koliko ona svima nama bila bliska srcu, sazrela da polako ustupi mesto mlađim snagama.

Sparsima ostaje uteha da su ove sezone oborili rekord lige po broju uzastopno dobijenih mečeva na svom terenu, ali protiv energije Oklahome nisu mogli. Istina bilo je tu čudnih sudijskih odluka na štetu Sparsa, pogotovo u onom drugom meču, ali to nikako ne umanjuje uspeh Tandera.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Pored Vestbruka i Durenta, u pobedničkoj ekipi istakao se i novozelandski centar Stiven Adams sa 15 poena i 11 skokova.

Utakmica je praktično bila rešena posle druge deonice, u kojoj su, u najbukvalnijem smislu, igrači Oklahome "rasturili" goste rezultatom 30:12. Sve posle toga bilo je rutinsko održavanje "debelog" plusa koju je u jednom trenutku narastao na blizu 30 poena.

O igri San Antonija, posebno u prvom delu igre u kome su postigli samo 31 poen, svedoči podatak da im je to bilo najslabije napadačko poluvreme ove sezone. Do kraja meča, sve što su gosti uspeli da urade je prilazak na "minus 11", ali je ubrzo usledio odgovor Vestbruka (trojka i polaganje) i slavlje u "Čispik Areni" je moglo da počne.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Priliku da zaigra dobio je i Boban Marjanović, koga je Greg popovič uveo kad je sve odavno bilo rešeno. Srpski centar se "ispisao" za ovu sezonu sa 2 poena.

U finalu Istoka Klivvlend čeka boljeg iz serije Toronto - Majami u kojoj je trenutno 3:2 za Reptorse.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tyson1970

    13. maj 2016 | 10:16

    Oklahoma dobija Golden sa 4:2.

  • Jon "Bones" Jones

    13. maj 2016 | 17:29

    Kevin Durant, igra trojku, a visok je kao Tim Duncan hahaha Covek je cudo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA