Skandal u Španiji: Madriđani namestili utakmicu?

Pod sumnjom španske lige meč prethodnog kola između Real Sosijedada i Rajo Valjekana

  • 0

Pred poslednje kolo španskog šampionata, glavna tema, pored borbe za titulu, je istraga koju je pokrenuo Fudbalski savez Španije zbog sumnje u neregularnost duela pretposlednje runde između Real Sosijedada i tima iz madridskog predgrađa Rajo Valjekana.

>>> Barsa je (skoro) šampion: Real se i dalje nada, blamaža Atletika!

Sumnja se da je taj meč, završen trijumfom domaćeg tima 2:1, namešten, jer su pre i za vreme utakmice primećene veće uplate na pobedu Baskijaca, što je bio povod da specijalno telo Saveza za borbu protiv neregularnosti pokrene istragu.

U takmičarskom smislu, taj trijumf gotovo da ništa nije značio Sosijedadu, koji je odavno obezbedio opstanak, za razliku od Raja, kome su bodovi bili preko potrebni u borbi za "goli život".

- To što smo pokrenuli istragu ne mora ništa da znači. Naša dužnost je da proverimo svaku vrstu spekulacije o nameštanju utakmica, koja ne mora da znači da je tačna - poručili su predstavnici španskog fudbalskog saveza.

Dan kasnije, oglasili su se i igrači Raja okupljeni na konferenciji za medije, zajedno sa trenerom, i demantovali da su "prodali" meč na "Anoeti".

- Stavljam ruku u vatru u ime svih mojih saigrača ako je iko odigrao nepošteno. Naša svlačionica je čista, a vest da su navijači dolazili da provere da li smo namestili utakmicu, nije istinita - poručio je kapiten ekipe Roberto Trashoras.

- Ni po koju cenu ne bismo ugrozili integirtet i naš profesionalizam, niko od nas to ne bi uradio.

U poslednjem kolu Rajo čeka prežaljeni Levante, ali ni pobeda im neće biti garant opstanka, ukoliko Hetafe i Sporting zabeleže pobede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA