Peković dočekan u Kosovskoj Mitrovici: Partizan i Trepča su se pobratimili

Inicijativa o bratimljenju potekla je od predsednika crno-belih, izjavio je generalni sekretar Košarkaškog saveza Kosova i Metohije Bojan Jakšić

  • 8

Predsednik Partizana Nikola Peković i predsednik Trepče Ðorđe Vučičević potpisali su u Kosovskoj Mitrovici Povelju o bratimljenju ova dva kluba.

Peković je nakon potpisivanja povelje istakao da će se u Partizanu truditi da gaje sportske odnose i da u budućnosti razvijaju saradnju sa Trepčom.

On se zahvalio na dočeku, istakao da je ovo njegova prva poseta Kosovkoj Mitrovici i Kosovu i da je imao veliku želju da dođe u ovaj grad.

Inicijativa o bratimljenju Partizan sa ekipom iz Kosovske Mitrovice potekla je od Nikole Pekovića, izjavio je generalni sekretar Košarkaškog saveza Kosova i Metohije Bojan Jakšić izraživši nadu da će ovaj događaj biti impuls da Kosovska Mitrovica dobije sportsku halu na koju se čeka 16 godina.

- Nadamo se da će sa ovim potpisivanje povelje o bratimljenju i izgradnjom, sportske hale košarka u Kosovskoj Mitrovici i K.K. Trepča vratiti se na stare staze slave - rekao je Jakšić.

U opštini Kosovska Mitrovica priređen je prijem za predsednika KK Partizan.

Pekoviću se zahvalio predsednik privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić koji je istakao da je Pekovićev dolazak u Mitrovicu ohrabrenje i nada za mlade sportiste i klubove koji ovde funkcionišu u teškim ušlovima.

Prethodno su u centru grada Pekovića dočekali mladi košarkaši sa severa Kosova koji su igrali ulični basket, a kojima je predsednik K.K. Partizan uručio prigodne poklone.

Košarkaši Trepče nastupaju u okviru Druge srpske lige Grupa zapad, pod okriljem Košarkaškog saveza Srbije. Trepča je nekada nastupala u jugoslovenskoj Prvoj B ligi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    14. maj 2016 | 21:17

    Dok se predsednik "jednog" kk bratimi sa nasom Srpskom bracom sa KiM, dotle gazda "jednog" polu-privatnog (kako mu kada odgovara kk) RAZJEDINJUJE I "OLAKSAVA" im budzet !!! Razmislite o tome, KO je KO u Srbiji !!!

  • Dejan B.

    14. maj 2016 | 20:45

    PEKMENE SRBINE

  • Sale

    14. maj 2016 | 19:09

    Fuzija sad su kk trepca partizan nis mts

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA