≫ 

Radnik naljutio Zvezdu, pa osetio moć šampiona! (VIDEO)

Katai blistao sa dva gola, po jedan dali vieira i Orlandić

  • 42

Nema šale sa crveno-belima!

I kada "nisu morali", igrači Miodraga Božovića pokazali su zbog čega im ove sezone nema ravnih u Srbiji, savladavši u Surdulici Radnik 4:1, golovima Kataija, koji je bio dvostruki strelac i najbolji igrač meča, Vieire, njegovim 21. u sezoni, čime se još više udaljio od Partizanovog golegetra Valerija Božinova, kome sada "beži" tri gola, i, na samom kraju, Orlandića.

Četiri gola i još mnoštvo šansi bili su reakcija Beograđana na rano vođstvo Surduličana u režiji Deletića, ali je i ono bilo manje posledica kreacije domaćeg tima, već kiksa kapitena Aleksandra Lukovića, koji je nesigurno reagovao kao poslednji igrač odbrane.

Tek posle tog momenta, gosti su zaigrali kao furija i potpuno nadigrali Radnik, propustivši priliku da zabeleže ubedlju+iviju pobedu.

Za Zvezdu je debitovao Uroš Račić, pojačanje iz OFK Beograda, koji je u drugom poluvremenu zamenio Kataija.

Sastav koji je Božović odredio da počne meč sam po sebi je ukazivao da šampion nije došao u Surdulicu na izlet, već po bodove, do kojih je na kraju stigao autoritativno.

Samo u prvih desetak minuta, kada su igrači Radnika kreirali dve šanse i postigli jedan gol, gosti su delovali nezainteresovano, ali su od momenta vođstva zagospodarili terenom i opravdali epitet prvaka države.

>>> Golman Radnika hteo da bije saigrača zbog neviđene neozbiljnosti! (VIDEO)

Sijaset prilika pred golom Borivoja Ristića, bile su uvod u egal koji je doneo Katai, kada je, na isteku pola sata, uhvatio centaršut Ristića i pooslao loptu u dalji ugao golmana Radnika. Desetak sekundi pre kraja poluvremena, kada su Surdulični, valjda, posmislili da će pritisak gostiju splasti, Katai ih je surovo kaznio solo akcijom i njegovim karakterističnim "hicem" po zemlji u bliži ugao.

U nastavku meča ništa se nije menjalo na terenu. Zvezda je dominirala, stvarala šanse i bila efikasna.

Vieira, koji je počeo meč, "upisao" se u 55. minutu, kada se lopta od šuta Plavšića srećno odbila do njega, a on je poslao iza leđa Ristića. Posle tog trenutka tempo igre je malo opao, pa su igrači Radnika došli "do daha", čak imali veliku priliku preko Slaviše Stojanovića za više nego pristojnih 3:2, ali se napadač obrukao pred golom Kahrimana.

Konačno, u samoj završnici, rezervista Orlandić je iskoristio savršeno proigravanje Le Taleka, koji ga je bukvalno "spojio" sa golom, a Crnogorac postavio nogu za ubedljiv trijumf šampiona.

Radnik - Crvena zvezda 1:4

(Deletić 10 - Katai 30, 45, Vieira 55, Orlandić 89)

RADNIK: Ristić, Marković, Simonović, Vuković, Milovanović, Mutavdžić, Putinčanin, Deletić, F. Stojanović (od 46. Ovusu), Arsić, S. Stojanović (od 77. Jovanović).

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Rendulić, Luković, Anđelković, Ristić, Le Talek, Srnić (od 73. Gavrić), Plavšić, Katai, Vieira (od 73. Orlandić).

REZULTATI, PLEJ-OF

Voždovac - Čukarički 2:0

(Stojanović 46, Krasić 77)

Vojvodina - Borac 2:0

(Babić 5, Ašćerić 84)

Radnik - Crvena zvezda 1:4

(Deletić 10 - Katai 30, 45+1, Vijeira 55, Orlandić 89)

U nedelju:

Radnički - Partizan

TABELA: Crvena zvezda (-1) 48, Partizan (-1) 37, Čukarički 36, Vojvodina 36, Radnički (-1) 32, Borac (-1) 29, Radnik 25, Voždovac 24.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Emko

    14. maj 2016 | 19:25

    Davno sam reko mrtvi Kukovic nije za zvezdu on u svaku utakmicu pravi greske sa njegovim driblanjem i samo na snagu igra drukce nezna

  • czbg

    14. maj 2016 | 21:44

    Alo Musline jer gledas ti Katajia

  • Neki

    14. maj 2016 | 23:22

    Skoro za svaki primljeni gol kriv je Lukovic,najveca rupa u odbrani,bice problema sa njim u evropi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA