≫ 

GRANDE NOVAK: Đoković posle 3 sata slomio Nišikorija koji ga je naljutio i spremio za Marija! (FOTO)

Tri seta i sata trebalo je najboljem teniseru sveta da se domogne nedeljnog finala sa Endijem Marijem

Šta se dešava ove godine sa "Foro Italikom", kada se samo ređaju čudni mečevi za Novaka Đokovića, a on i pored svega toga uspeva da izađe kao pobednik?

Najbolji teniser sveta plasirao se u finale Rima pobedom nad Keijem Nišikorijem posle tri seta 2:6, 6:4, 7:6(5), ali je na tom meču doživeo:

- da sam sebe povredi dok skida šljaku sa patika;

- da nema rezervni par patika u torbi pa ljutito dobaci Vajdi;

- da dobije opomenu od sudije i ironično odgovori Nišikoriju;

- da ne iskoristi čak DEVET uzastopnih brejk lopti.

Svačega je bilo, ali opet dolazimo do iste suštine: šta god da je problem, od udarca do nečijeg ponašanja na terenu, Đoković kao istinski šampion ne dozvoljava da ga bilo šta poremeti. Sa dva brejka je izgubio prvi set, a do prve iskorišćene brejk lopte je stigao u tek u finišu drugog seta, u kom su razne stvari mogle da mu skrenu fokus.

STATISTIKA MEČA

Printskrin: Twitter/@TennisTV Printskrin: Twitter/@TennisTV

Krenimo redom.

Novak je zatražio medicinski tajm-aut odmah nakon prvog dobijenog servis gema. Na prvi pogled je delovalo da je problem članak leve noge, ali se brzo ispostavilo da je pukao žulj nakon što je Novak reketom skidao šljaku sa patika.

Posle šest minuta se Novak vratio na teren, stigao do prve dve brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi.

Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images

Nije bilo svejedno Srbinu po povratku na teren, nije se kretao onako kako je želeo. Stigao je do dve brejk lopte, nije ih iskoristio i od tada se Nišikori mnogo bolje ponaša na terenu, uz odlične drop šotove i hrabre riterne.

Stigao je do prvog brejka, ali kada je Novak u narednom brejku imao priliku za ribrejk, Nišikori je poslao odličnu paralelu sa mnogo spina, pa je Đoković prvi istoj aplaudirao.

Trudio se Novak nekako da se domogne tog brejka, ali bi se Japanac svaki put snašao. Na kraju je video da Novak traži svoju igru, pa je još jednom uspeo da izvrši pritisak i iskoristi prvu od dve brejk lopte. U narednom gemu je samo potvrdio što je, ruku na srce, zaslužio.

A onda, u nastavku, videli smo i varnice.

Najpre je Novak zamerio treneru Marjanu Vajdi što nije obezbedio da mu u torbi budu druge patike, uputivši mu čak: "Neverovatno".

Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images

Potom je dobio opomenu od sudije što je slučajno pogodio skupljača lopti. Novak je morao da mu se izvini, a Nišikori ga je iznervirao svojom reakcijom jer je tražio da dobije prvi umesto drugog servisa.

Brzo je ta stvar bila iza njega, pa je Novak vrlo brzo postavio stvari na svoje mesto - osvojio je narednih šest od sedam gemova!

Desetu brejk loptu pretvorio je u iskorišćenu set loptu, a sve to mu je dalo neverovatan polet u odlučujćem setu za rani brejk. Kao da je Novak tek tad stigao na teren, poklonio je publici toliko dobrih poena koji su mu i te kako falili u prvom setu.

Ali, Nišikori ne odustaje tek tako - na Đokovićeve dve brejk lopte za 5:1, odbranio je svoj servis, i potom sve karte bacio na ritern. Imao je četiri brejk lopte, i uspeo je na kraju i da oduzme Novaku servis, kom je inače tad pukla i žica na reketu, a da on to nije ni primetio dok mu Lajani nije sugerisao. U tom momentu je Japanac nezadovoljno odmahivao glavom...

Kako se meč primicao kraju, tako su njih dvojica igrali sve lepše i lepše poene. Žal ostaje za propuštenom meč i brejk loptom pri rezultatu za Novaka 5:4.

Nije bilo druge, stvar je morala da se reši u taj-brejku: od prvih šest poena, videli smo četiri mini-brejka. Odmah po razmeni strana, Nišikori pravi duplu servis grešku, a ritern na Novakov drugi servis šalje u mrežu.

Imao je na raspolaganju četvri meč lopte, i upravo je četvrtu morao da iskoristi, jer se Japanac bukvalno borio do poslednjeg momenta.

Nema mnogo vremena za razmišljanje, jer u nedelju čeka stari prijatelj Endi Mari, koji jedva čeka da preotme titulu najboljem na svetu...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA