Olimpija overila prvu titulu od 1995. godine iz penala u 94. minutu!

Strelac jedinog gola za "zmajčke" prvi strelac ekipe Rok Kronaveter

  • 1

Fudbaleri Olimpije osvojili su titulu šampiona Slovenije pobedom nad Rudarom na gostovanju sa 1:0, i to golom koji je u četvrtom minutu nadoknade vremena postigao Rok Kronaveter - iz penala!

Olimpija je tako kolo pre kraja obezbedila titulu, pošto ima nedostižnu prednost od tri boda u odnosu na Maribor, koji je savladao Krku 3:1.

>>> Bivši fudbaler Partizana vodi Olimpiju ka tituli (VIDEO)

U poslednjem kolu, Olimpija dočekuje Krku, sledeće subote od 20.15, pa će tako sa svojim navijačima proslaviti prvu titulu nacionalnog prvaka posle 21 godine.

Važan doprinos uspehu Ljubljančana dao je i srpski internacionalac Miroslav Radović, koji je u redove Olimpije stigao na polovini sezone i na 13 utakmica postigao je tri gola, ali se više istakao svojim asistencijama, pa je bio jedan od najzaslužniji za veliki rezultat svog tima.

Ljubljanski klub kolo pre kraja prvenstva ima 71 bod, tri više od Maribora, dok su Domžale na trećem mestu sa 54.

Olimpija će zahvaljujući takvom raspletu igrati na leto u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a Maribor i Domžale će se boriti za mesto u Ligi Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA