≫ 

Juniori Zvezde bez evropske titule!

Crveno-beli juniori poraženi od Barselone sa 90:82 u borbi za titulu prvaka Evrope

  • 8

Juniori KK Crvena zvezda borili su se za titulu prvaka Evrope u Berlinu. Crveno-beli igrali su svoje treće uzastopno finale ali nisu uspeli da se domognu titule.

Prošle godine su poraženi od Real Madrida a ove godine od Barselone sa 90:82

Sve je rešeno još u prvom poluvemenu kada je Zvezda gubila i sa 18 poena razlike (29:11) još u prvoj četvrtini a malo kasnije i 33:17 koliko je bilo posle prvih 10 minuta igre.

Međutim uspeli su da do poluvremena stignu prednost i priđu na 50:46. Očekivalo se da će u nastavku uspeti da prelome meč, ali ispostavilo se da je Braselona kvalitetniji tim sa više talentovanijih igrača.

Zvezda je mogla da se osloni samo na Aleksu Radanova koji je ubacio 23 poena i Borišu Simanića sa 19, dok je Matija Radović postigao 18, a Ivan Ćorović ubacio 11.

Foto: kkcrvenazvezda.rs Foto: kkcrvenazvezda.rs

Šta reći o prvom poluvremenu.

Jednostavno su crveno-beli klinci igrali veoma stegnuto, promašivali su i otvorene šuteve, zicere i sve je mirisalo na katastrofu.

Međutim, kada je počela druga četvrtina, malo su se opustili, počeli da igraju mnogo boolje i raznovrsnije, a krenuo ih je i šut.

Razlika se brzo topila. U 13. minutu je bilo 35:27 što je bila serija 10-2 crveno-belih. U 18. minutu je bio egal 42:41, ali su sa nekoliko trojki španci uspeli da se odbrane i da odu na poluvreme sa četiri poena viška 50:46.

U nastavku meča Zvezda je uspevala da se drži na pet do sedam poena zaostatka 68:63, ali nisu imali snage za preokret. U poslednjoj četvrtini Barselona je otišla na plus 15 87:72 i time prelomila meč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gemathegreat

    15. maj 2016 | 14:05

    Bez obzira na rezultat vidi se potencijal te dece. Simanic je juce razvalio Real ali sedenje na klupi uzelo danas se bas nije mnogo video na terenu. Radanov maestralan. Bice bolje iduce godine mada ovde se nema sta prigovoriti, tri godine tri finala i jedno zlato i dva srebra. Svaka cast momci !!!

  • Nikolaks

    15. maj 2016 | 14:48

    Bravo Zvezdo. Treca godina uzastopna u finalima Eurolige za juniore. Samo tako se igraci prave....a vec ih najmanje petorica koja su za seniore. Jos jednom svaka cast

  • Petar

    15. maj 2016 | 15:35

    Vi ste nase zlato! Blago Zvezdi i Srbiji sto vas imaju.Glavu gore sampioni,hrabro u nove pobede. Napred ZVEZDO,i ne brini za buducnost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA